Afbeeldingen bewerken

Je kunt in ons programma afbeeldingen bewerken in een speciale editor. 

Afbeelding bewerken

Als je een afbeelding in je nieuwsbrief hebt geplaatst, dan zie je, als je met je muis over de afbeelding gaat, een knopje verschijnen met 'Afbeelding bewerken' of 'Bewerken'. Als je hierop klikt dan opent de editor om deze afbeelding te bewerken. 

Aanpassen

Via 'Aanpassen' kun je instellingen van de afbeelding aanpassen. Onder 'Basis' kun je helderheid, contrast, verzadiging en gamma aanpassen en onder 'Details' kun je de helderheid, schaduw, highlights, belichting, zwarttonen, wittonen, temperatuur en scherpte wijzigen.

Transformeren

Via 'Transformeren' kun je de grootte en resolutie van een afbeelding bepalen. Daarnaast kun je een afbeelding roteren en uitsnijden. Daarvoor kun je zelf de breedte (w) en hoogte (h) ingeven in het aantal gewenste pixels, of je kiest voor meerdere voorgedefinieerde verhoudingen en formaten, waaronder verschillende formats voor social media. 

Tekst toevoegen

Klik op het A-pictogram om tekst(en) over je afbeelding te plaatsen en aan te passen. Je krijgt daarbij de mogelijkheid lettertype, -grootte en -kleur aan te passen en de uitlijning, achtergrondkleur en regelafstand in te stellen. Bovendien kun je de tekstblokken uitlijnen en in volgorde (voor- of achtergrond) sorteren.

Filters

Als je naar 'Filters' gaat, dan kun je kiezen uit meerdere filters. Klik op het pijltje om de filters te openen en te selecteren. Je kunt daarbij ook zelf de intensiteit van het filter instellen.

Focus

Als je een deel van je afbeelding wil vervagen en/of de aandacht wil verleggen, dan kun je onder 'Focus' kiezen uit verschillende snelle mogelijkheden om dit te doen.

 

Lijsten

Via 'Lijsten' kun je verschillende soorten en kleuren fotolijsten plaatsen over je afbeelding.

 

Stickers

Via 'Stickers' plaats je snel verschillende emoticons, afbeeldingen en figuren over je afbeelding. Je kunt daarbij zelf de (on)doorzichtigheid instellen.

 

Penseel

Kies onder 'Penseel' zelf de kleur, hardheid en grootte van je penseel en teken in een vrije vorm. Als je kleur exact wil bepalen, dan dubbelklik je op een kleur en kun je de rgb-waarde of hex-waarde invullen.

Als je klaar bent met bewerken klik je op 'Opslaan'. De bewerkte afbeelding komt dan in jouw nieuwsbrief terecht.

Ongedaan maken van bewerkingen

Terwijl je bezig bent met het bewerken van de afbeelding kun je alle bewerkingen ongedaan maken. Zodra je op Opslaan klikt komt de afbeelding in jouw nieuwsbrief terecht. Je kunt de afbeelding daarna wel opnieuw bewerken, maar de eerdere wijzigingen kunnen niet meer ongedaan gemaakt worden.

Wil je weer opnieuw beginnen? Dan kun je de originele afbeelding nogmaals in het blok plaatsen.

Formaat van afbeelding wijzigen

Je afbeelding wordt altijd getoond over de volle breedte van het afbeeldingenblok, met daarbij een kleine marges rond de afbeelding. Als je een afbeelding kleiner wil tonen, dan kun je het beste gebruik maken van het blok Kolommen. Lees hier hoe je dat doet.

Je kunt ook de marges vergroten onder Vormgeving > Vak. Bekijk dan wel in de preview of de weergave ook goed is op een mobiele telefoon. 

Bestandsformaat van afbeelding wijzigen

Hoe groter het bestandsformaat van jouw afbeelding is, hoe langer het duurt voor jouw relatie om die afbeelding te laden en tonen in je nieuwsbrief. Plaats daarom liever geen afbeeldingen in je nieuwsbrief die groter zijn dan 1 MB. Je kunt de bestandsgrootte aanpassen door je afbeelding te schalen in een kleiner formaat. 

Via 'Transformeren' selecteer je hiervoor de optie 'Behoud resolutie' en verklein je de breedte van de afbeelding, waarbij de hoogte automatisch wordt geschaald. In onderstaand voorbeeld wordt een afbeelding van 3884px naar 900px breed geschaald, waardoor de bestandsgrootte van de afbeelding niet meer 12,1 MB, maar 270 Kb is. 

Ondersteunde formaten

Alleen afbeeldingen van het type PNG of JPEG kunnen bewerkt worden.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op