De opmaak van een blok als standaard instellen

In onze editor kun je blokken uitgebreid vormgeven. Van een knop bijvoorbeeld kun je onder meer het lettertype, de voor- en achtergrondkleur en de ronding instellen.

Maar als je een nieuwe knop in je nieuwsbrief sleept, heeft deze weer de standaard - kale - opmaak. Je moet de vormgeving van deze knop dan of opnieuw instellen, of je kopieert de vormgeving van een andere knop (zie linkje onderaan de pagina om te lezen hoe dit moet).
Een betere oplossing is het om de vormgeving van de knop als standaard op te slaan. Dit kan door naar de Vormgeving van het blok te gaan en dan onderaan op 'Gebruik deze opmaak voor nieuwe blokken' te klikken. Je ziet dan de mogelijkheid om de vormgeving als standaard in te stellen. Zodra je dit gedaan hebt, zullen nieuwe blokken van hetzelfde type precies dezelfde vormgeving hebben.
Het vastleggen van de vormgeving kun je op elk moment herhalen. Dus als je bijvoorbeeld de kleur van de knop hebt aangepast en je wilt dit weer als standaard voor nieuwe knoppen gebruiken, dan klik je weer op 'Maak deze vormgeving standaard voor dit type blok'.
Mocht je weer terug willen naar de standaard, kale opmaak dan kan dat ook, door op 'Herstel de basis vormgeving voor dit type blok' te klikken.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op