Hoe werkt de vernieuwde drag & drop-editor?

In het voorjaar van 2023 is de laatste versie van de drag & drop-editor van Laposta gelanceerd. Uniek aan deze editor is de mogelijkheid om specifiek voor de weergave van een nieuwsbrief op een mobiele telefoon wijzigingen aan te brengen, zonder dat deze zichtbaar zijn voor de weergave op een desktop of laptop. Handig als je bedenkt dat gemiddeld ruim 40% van de Nederlanders e-mail op een smartphone leest. 

Blokken en huisstijl

Voor het toevoegen van blokken en het vastleggen van je huisstijl klik je in Stap 4 op de buitenkant van je nieuwsbrief. Aan de linkerkant van je beeldscherm krijg je vervolgens 'Blokken en huisstijl' te zien.

Blokken

Onder het tabblad Blokken zie je elf verschillende soorten inhoudsblokken die je in je nieuwsbrief kunt slepen. Slepen ('to drag') doe je door met je muis boven het blok naar keuze te staan, je muis ingedrukt te houden houden terwijl je met je muis naar rechts beweegt en je muis op de gewenste plek los laat ('to drop').

Je kunt een onbeperkt aantal blokken in je nieuwsbrief slepen, maar we raden aan om nieuwsbrieven altijd zo compact mogelijk te houden.

Hier zie je welke inhoudsblokken je allemaal kunt gebruiken en hoe je deze aanpast.

Als je op een blok in je nieuwsbrief klikt, kun je de inhoud, vormgeving en instellingen van dat blok aanpassen. Als je klaar bent met bewerken van het blok kun je op de knop Opslaan of Annuleren klikken. Hierna kom je weer in het overzicht van blokken terecht. Voor dit laatste kun je ook klikken op de buitenkant van je nieuwsbrief.

Huisstijl

Onder het tabblad Huisstijl zie je 3 knoppen waar je elementen van je huisstijl voor opmaak van jouw nieuwsbrief kunt invullen, zodat je dit niet apart voor ieder blok hoeft te doen. Via de knop 'Middendeel' kun je daarbij je gewenste lettertype en - weergave bepalen. 

Voor de weergave op een mobiele telefoon klik je naast 'Huisstijl' op het telefoon-pictogram. Je kunt dan de achtergrondkleur voor de mobiele weergave aanpassen onder de knop 'Buitenkant' en 'Middendeel', waar je ook de weergave van teksten kunt aanpassen voor de mobiele weergave. 

Bekijk hier hoe je de huisstijl aanpast voor de weergave op een desktop en mobiele telefoon.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op