Hoe maak ik een goede nieuwsbrief in de drag & drop-editor?

Hieronder vind je de algemene werkwijze voor een sjabloon dat je helemaal zelf opbouwt. Gebruik je een van de kant-en-klare sjablonen? Dan kun je onderstaande informatie gebruiken om je sjabloon aan te passen en je nieuwsbrief te vullen.

a. Geef je nieuwsbrief eerst structuur

Wij raden je aan eerst een aantal blokken in je nieuwsbrief te slepen. Daarmee geef je je nieuwsbrief structuur. Blokken kun je nadien nog verplaatsen, kopiëren of verwijderen.

Blokken komen standaard onder elkaar te staan. Wil je meerdere blokken naast elkaar? Sleep dan eerst een kolommenblok in je nieuwsbrief. In het kolommenblok kun je vervolgens meerdere overige blokken slepen.

Je kunt blokken wel, niet en/of aangepast tonen in de weergave voor desktop en de weergave voor mobiel. Klik op de pictogrammen van het beeldscherm en de mobiele telefoon om hiervoor de gewenste instellingen te bepalen en wel of geen vinkje te zetten voor 'Verberg dit blok voor desktop' en/of 'Verberg dit blok op mobiel'.

b. Bepaal daarna de algehele opmaak met een huisstijl 

Nadat je een aantal blokken in je nieuwsbrief hebt gezet, maak je de buitenkant, het middendeel en eventueel de randen van je nieuwsbrief op. Hiertoe ga je naar de tab Blokken en huisstijl → Huisstijl .

c. Pas de inhoud en vormgeving van elk blok aan

Op elk onderdeel (blok) van je nieuwsbrief kun je klikken. Je krijgt aan de linkerkant van je beeldscherm dan de opties te zien waarmee je de inhoud, vormgeving en instellingen van het blok (verder) kunt aanpassen. Via de tab Vormgeving van het blok kun je de opmaak van het blok laten afwijken van de door jou ingestelde algehele opmaak (zie punt b.)

d. Voeg extra blokken toe, verplaats of verwijder ze

Als je over je nieuwsbrief muist, zie je bovenaan elk blok een grijze balk. Hierin vind je icoontjes voor het verplaatsen, kopiëren en verwijderen van het blok.

Bij een kolommenvak vind je deze opties aan de linkerkant van het vak, in een groene verticale balk. De icoontjes in de grijze balken van een kolommenvak hebben betrekking op het verplaatsen, kopiëren en verwijderen van het betreffende blok ín het kolommenvak.

e. Pas de preheader en footer aan

Boven- en onderaan je nieuwsbrief vind je de preheader en footer. De inhoud en vormgeving van beide pas je aan door in je nieuwsbrief op dit onderdeel te klikken.

f. Test je nieuwsbrief met Preview en Testmail

Bovenaan je beeldscherm vind je de knoppen Preview en Testmail. Als je op Preview klikt, zie je hoe je nieuwsbrief er voor je relaties uit komt te zien. Met Testmail kun je je nieuwsbrief ter controle aan jezelf en een paar anderen toesturen.

g. Sla een goed en bruikbaar sjabloon op

Als je tevreden bent over de structuur en vormgeving van je nieuwsbrief, kun je je (nieuwsbrief als) sjabloon opslaan. Hiertoe klik je bovenaan je beeldscherm op de knop Bewaar als sjabloon. Door je sjabloon op te slaan, krijg je deze een volgende keer (in Stap 3) aangeboden als een Voorbereid sjabloon.

h. Ga door naar Stap 5

Helemaal tevreden? Je nieuwsbrief ook gecontroleerd via een of meerdere testmails? Klik dan bovenaan je beeldscherm op de knop Naar stap 5.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op