Hoe plaats ik een link in mijn nieuwsbrief?

Je kunt links toevoegen aan tekst in een nieuwsbrief. Met een link kun je verwijzen naar een bepaalde pagina op een website (gewone link) of een mailadres (mailto:-link).
  • Voor het toevoegen van een gewone link of een mailto:-link klik je in een nieuwsbrief eerst op het (tekst)blok naar keuze. Daarna markeer/selecteer je in het tekstdeel van de editor het woord of de woorden waarachter je de link wil plaatsen. Tot slot klik je boven het tekstdeel van de editor op 'de kettingschakel'.
  • Als jouw relatie op een link klikt - zowel vanuit zijn e-mailprogramma als vanuit de webversie van de nieuwsbrief - opent een link altijd in een nieuw venster. Relaties klikken met andere woorden niet definitief weg van jouw nieuwsbrief.
  • Aan een gewone link kun je, als je dit wil, nog een relatievariabele toevoegen. Dat is zinvol als je bijvoorbeeld relaties automatisch wil laten inloggen op jouw website.
  • Als je een mailto:-link wil toevoegen, moet je als Linktype kiezen voor E-mail in plaats van url. Je kunt het e-mailadres invullen. Je hebt hierbij ook de mogelijkheid de onderwerpregel en (een deel van) het antwoord van het mailbericht in te voeren.
  • Links en mailadressen kunnen niet worden afgebroken. Let daarom op dat bij plaatsing in een smalle kolom een link of mailadres de kolom niet naar buiten drukt; bij een Preview of Testmail zie je dan dat de nieuwsbrief op dat punt breder is. Helaas kan ons programma kolommen niet strak vastzetten omdat een aantal e-mailprogramma's hiervoor geen ondersteuning biedt.

Tip: zorg ervoor dat in de url alleen toegestane karakters staan!

Als je in een url karakters gebruikt die eigenlijk niet zijn toegestaan, zoals letters met accenten (é, ü), kan het gebeuren dat de link in jouw nieuwsbrief niet werkt.  Bij het versturen worden de url's gecodeerd; bij speciale karakters in de url werken de links daardoor soms niet meer.
Gebruik daarom alleen toegestane karakters in links. Eventueel kun je hierom verzoeken bij jouw webbouwer.
Lees vooral ook de informatie over het plaatsen van links via onderstaande links, zodat je nooit een letterlijke url in de tekst plaatst en weet je hoe je een link achter een afbeelding kunt plaatsen  

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op