Kan ik in mijn nieuwsbrief een link naar een site plaatsen?

Ja, vanzelfsprekend kun je in jouw nieuwsbrief linken naar jouw eigen website. Of een andere website. Je kunt in een nieuwsbrief ook linken naar een bestand.

Bij het maken van een nieuwsbrief kun je - in Stap 4 - verschillende blokken plaatsen. Bij veel blokken (Afbeelding, Knop, Titelregel etc) kun je aan de linkerzijde een url invoeren.

Ook in de tekst (in een Tekstblok of een blok Tekst met afbeelding) kun je links plaatsen. Klik het blok aan en selecteer de tekst waarachter je de link wil plaatsen. Klik vervolgens op het knopje met het ankertje vlak boven de tekst.

Links en mailadressen kunnen niet worden afgebroken. Als je een link of mailadres in een smalle kolom plaatst, moet je daarom opletten dat een link of mailadres (of een lang woord) de kolom niet naar buiten 'drukt'; bij een Preview of Testmail zie je dan dat de nieuwsbrief op dat punt breder is. Helaas kan Laposta kolommen niet strak vastzetten, omdat aantal e-mailprogramma's daarvoor geen ondersteuning biedt.

Na het versturen van je nieuwsbrief kun je in jouw statistieken (op de pagina Resultaten/Links) zien hoeveel personen op elke link hebben geklikt en hoe vaak ze dat hebben gedaan.
Ter informatie: bij het klikken op een link in jouw nieuwsbrief wordt altijd een nieuw venster geopend. Zo kunnen jouw relaties altijd direct terugkeren naar jouw nieuwsbrief.
Tot slot een belangrijke tip: neem nooit een letterlijke url op in een nieuwsbrief; maar maak hiervan gewone tekst met een link erachter. Hier lees je waarom je geen letterlijke links moet gebruiken (en wat je wél kan doen).

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op