Kan ik in mijn nieuwsbrief een link naar een site plaatsen?

Ja, vanzelfsprekend kunt u in uw nieuwsbrief linken naar uw eigen website. Of een andere website. U kunt in uw nieuwsbrief ook linken naar een bestand.

Bij het maken van uw nieuwsbrief kunt u - in Stap 4 - verschillende blokken plaatsen. Bij veel blokken (Afbeelding, Knop, Titelregel etc) kunt u aan de linkerzijde een url invoeren.

Ook in binnen de tekst (in een Tekst blok of een blok Tekst met afbeelding) kunt u links plaatsen. Klik het blok aan en selecteer de tekst waarachter u de link wilt plaatsen. Klik vervolgens op het knopje met het ankertje vlak boven de tekst.

Links en mailadressen kunnen niet worden afgebroken. Let daarom bij plaatsing in een smalle kolom op dat een link of mailadres (of een lang woord) de kolom niet naar buiten drukt; bij een Preview of Testmail ziet u dan dat de nieuwsbrief op dat punt breder is. Helaas kan Laposta kolommen niet strak vastzetten. Een aantal e-mailprogramma's biedt hiervoor geen ondersteuning.

Na het versturen van uw nieuwsbrief kunt u in uw statistieken (op de pagina Resultaten/Links) zien hoeveel personen op elke link hebben geklikt en hoevaak zij dat hebben gedaan.
Ter informatie: bij het klikken op een link in uw nieuwsbrief wordt er altijd een nieuw venster geopend. Zo kunnen uw relaties altijd direct terugkeren naar uw nieuwsbrief.
Tot slot een belangrijke tip: neem nooit een letterlijke url op in uw nieuwsbrief; maak hiervan gewone tekst met een link erachter. Schrijf dus niet 'bezoek www.mijnsite.nl' of 'bezoek http://mijnsite.nl'. Uw relatie kan bij ontvangst van uw nieuwsbrief dan een beveiligingswaarschuwing (voor phishing) krijgen.
Het e-mailprogramma van uw relatie ziet een letterlijke url in uw nieuwsbrief eerst als een gewone link (mijnsite.nl). Ons systeem vervangt op de achtergrond echter deze link om het aantal klikken op uw link te kunnen registreren. Het mailprogramma van uw relatie ziet daardoor achter uw link in uw tekst een heel andere url en gaat er dan vanuit dat het om phishing gaat. 
Maak van ''bezoek www.mijnsite.nl' daarom altijd iets als 'bezoek onze site' (met hierachter de link naar uw site).

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op