Kan ik in mijn nieuwsbrief een mailto:-link plaatsen?

Ja. Voor het plaatsen van een e-mailadres in jouw nieuwsbrief ga je als volgt te werk: 

  • Ga naar Stap 4 in jouw nieuwsbriefcampagne
  • Ga naar de editor
  • Zet je cursor op de plek waar je het mailadres wil hebben
  • Klik bovenaan in de editor op het icoontje dat staat voor 'Link invoegen/wijzigen'
  • Selecteer bij Linktype: E-mail
  • Vul het e-mailadres in
Op deze plaats kun je ook het onderwerp en (een deel van) het antwoord van het bericht invoeren, als je dat wil. Bijvoorbeeld zo:
Onderwerp bericht: Aanmelding ledenvergadering
Inhoud bericht: Beste Jan, Ik mail je om je door te geven dat ik er maandag aanstaande bij ben op de ledenvergadering. Met vriendelijke groet,
Het aantal klikken op een mailto:-link kan Laposta helaas niet meten. Met een mailto:-link wordt een mailprogramma op de computer van jouw relatie geopend. Laposta zit daar niet tussen. (Gewone links kunnen we wel langs onze servers laten lopen, maar mailto:-links niet.)
Voor alle duidelijkheid: je relaties kunnen ook 'gewoon' replyen op een nieuwsbrief. Bij het maken van een campagne kun je in Stap 1 aangeven welk antwoordadres je hiervoor wil gebruiken.
Tot slot, bij een mailto:-link is het goed te weten dat het bericht niet extreem lang mag zijn. De verschillende e-mailprogramma's (van jouw relaties) hanteren verschillende limieten; de meeste zelfs erg ruim, maar voor Outlook geldt dat deze limiet ergens rond de 600 karakters ligt.
Bij meer dan 600 karakters komt jouw bericht niet over (en wordt bijvoorbeeld in plaats van jouw bericht een pagina van Google getoond). Als je jouw tekst voor een mailto:-link niet kunt/wilt inkorten, kun je het beste naar een webpagina verwijzen waarop een formulier staat dat jouw relaties kunnen invullen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op