Hoe stel ik rechten in voor gebruikers?

Als je een betaald account hebt (een abonnement of mailcredits), dan kun je rechten en rollen voor een onbeperkt aantal gebruikers instellen. Als je gratis gebruikmaakt van Laposta dan kan dat niet en heeft iedere gebruiker automatisch de rol ‘beheerder’.

Alleen beheerders kunnen nieuwe gebruikers aanmaken en rollen en rechten toewijzen. 

Degene die het account aanmaakt, of heeft aangemaakt, krijgt standaard de rol beheerder. Je kunt dit later nog aanpassen. Als je voor 1 juli 2024 al een betaald account had in Laposta, dan is iedere gebruiker in het account een beheerder. 

Tip: je ziet jouw rol (als je bent ingelogd) staan onder jouw accountnummer en inlognaam. Via Toegang zie je een toelichting over jouw rol; klik op de naam van jouw rol om precies te zien waartoe jij wel of geen rechten hebt in het account.

Zo stel je als beheerder rechten in voor gebruikers

Als je beheerder bent, dan zie je op de Toegang → Gebruikers een overzicht van alle gebruikers in het account.

Beheren: 

In dit overzicht zie je alle gebruikers van het account. Naast onder meer de naam, ingestelde taal en wel/geen gebruik van tweestapsverificatie zie je nu ook een vermelding (met link) van de ingestelde rol staan. Klik op de betreffende rol om deze te wijzigen. Je kunt daarbij een standaard rol selecteren of direct een nieuwe set rechten (en daarmee een nieuwe rol) definiëren.Je kunt ook (rechts) bij een gebruiker klikken op Details. Je ziet dan onder Algemene gegevens de gegevens van deze gebruiker en de link om deze gebruiker een nieuw wachtwoord te laten instellen. Als je klikt op de button Rechten, dan zie je welke rechten deze gebruiker heeft. Je kunt dit wijzigen door een nieuwe rol te selecteren of zelf de afzonderlijke rechten voor deze gebruiker te bepalen en dit vast te leggen als nieuwe rol.

Rollen: 

In dit overzicht zie je alle rollen die standaard in ons programma aanwezig zijn en rollen die je eventueel zelf hebt aangemaakt. Je kunt zelf aangemaakte rollen wijzigen en nieuwe rollen aanmaken. Als je in het overzicht klikt op Details, dan zie je welke rechten bij deze rol horen en welke gebruikers in dit account deze rol hebben. Als het een zelf aangemaakte rol is en als geen enkele gebruiker in het account deze rol heeft gekregen, dan kun je een zelfgemaakte rol hier ook verwijderen.

Hier zie je ook hoe je een nieuwe rol definieert en instelt.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op