Welke rollen onderscheidt Laposta voor gebruikers?

Laposta biedt zeven standaard rollen waarin verschillende sets rechten staan ingesteld voor de toegang tot onderdelen in een account:

  1. Beheerder: de beheerder heeft alle mogelijke rechten in het account. Alleen een beheerder kan andere gebruikers voor het account aanmaken, wijzigen en verwijderen en rechten & rollen toewijzen en instellen.
  2. Gebruiker: een gebruiker heeft alle rechten voor Relaties, Campagnes, Automations en Resultaten, maar heeft geen toegang tot beheertaken onder Toegang, Abonnement, Instellingen en Koppelingen.
  3. Kijker: een kijker heeft minimale rechten en mag alleen relatielijsten, campagnes, automations en (anonieme) resultaten kijken.
  4. Redacteur: de redacteur mag campagnes en automations maken en versturen, heeft alle rechten om relaties te zien, wijzigen, toe te voegen en verwijderen, maar mag geen sjablonen aanpassen, wijzigen of verwijderen en heeft geen toegang tot beheertaken.
  5. Vormgever: een vormgever krijgt toegang om aanmeld- en wijzigingsformulieren, campagnes en sjablonen te maken.
  6. ICT: ICT heeft alleen toegang tot beheertaken in het account via de pagina Instellingen.
  7. Accountant: de accountant heeft alleen toegang tot financiële informatie.
Wie beperkte toegang heeft in het account, kan altijd de pagina’s Relaties, Campagnes, Automations en Resultaten zien. Afhankelijk van de toegewezen rechten kan een gebruiker wel of niet doorklikken naar meer informatie daarover.

Zelf nieuwe rollen aanmaken

Je mag in Laposta ook jouw eigen rol(len) zelf inrichten. Daarvoor kun je de standaard rollen aanpassen, maar je kunt ook een rol zelf samenstellen. Je kunt met de samenstelling van een nieuwe rol starten door alle rechten wel of juist niet te selecteren of door de rechten van een bestaande rol te gebruiken.
Alleen gebruikers die de rol ‘beheerder’ hebben kunnen rollen aanmaken en wijzigen en aan andere gebruikers een rol toewijzen.

Rechten bij standaard rollen

In dit overzicht zie je waartoe iemand met een rol die standaard in het systeem staat wel of geen rechten heeft in een betaald Laposta-account.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op