Kan ik conditionele inhoud plaatsen in mijn campagne?

NIEUW: je kunt in jouw nieuwsbrief conditionele inhoud plaatsen. Daarmee kun je in één campagne verschillende doelgroepen specifieke inhoud mailen, op basis van voorkeuren en/of kenmerken van jouw relaties. Deze (nieuwe) functionaliteit is voor iedere klant van Laposta beschikbaar, dus ook als je gratis gebruik maakt van ons nieuwsbriefprogramma.

Wat is conditionele inhoud?

De inhoud is letterlijk alle inhoud van jouw nieuwsbrief, zoals teksten, afbeeldingen en video's. Bij Laposta plaats je die inhoud altijd door middel van blokken. 

Als je die blokken alleen toont als relaties aan specifieke condities, voorwaarden, voldoen, dan spreek je van conditionele inhoud.

Met conditionele inhoud (ook wel variabele content of dynamische content genoemd) kun je jouw campagnes nog meer op maat maken en personaliseren voor jouw relaties, zonder dat jij daarvoor verschillende versies hoeft te maken. Zo biedt jij in één campagne een op maat samengestelde nieuwsbrief aan al jouw relaties en kun je jouw relaties een nieuwsbrief verzenden die aansluit op hun eigen interesses, kenmerken en voorkeuren. Dit is een geavanceerde functie die nuttig kan zijn in emailmarketing, contentbeheer of in andere toepassingen waar conditionele weergave van inhoud belangrijk is en stelt jou in staat om inhoud dynamisch en relevant te houden voor verschillende doelgroepen of situaties.

Voorbeeld: je maakt een interne nieuwsbrief voor alle medewerkers van jouw organisatie. In jouw relatielijst heb je ook de functie van iedere medewerker geplaatst in het extra tekstveld 'Functie'. Je wilt voor directieleden twee extra tekstblokken plaatsen dan in de versie voor overige medewerkers en je wilt in de versie voor overige medewerkers een extra afbeelding plaatsen. In plaats van twee verschillende versies te maken en te verzenden aan twee verschillende segmenten, kun je met de optie Conditionele inhoud één versie maken en aan de complete lijst verzenden. In die één campagne stel je bij de tekstblokken die aan directieleden moeten worden getoond bijvoorbeeld in dat die blokken alleen mogen worden getoond als het veld 'Functie' begint met 'Direct' en geef je bij de afbeelding die alleen aan overige medewerkers mag worden getoond aan dat het veld 'Functies' geen 'Directie' mag bevatten. Als je deze campagne verstuurt aan de complete relatielijst met alle medewerkers, dan ziet iedereen die als 'Directie' is gemarkeerd in jouw lijst twee extra tekstblokken en zien alle andere medewerkers die tekstblokken niet, maar zien zij wel een extra afbeelding.  

Bekijk hier meer voorbeelden van conditionele inhoud

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op