Kan ik in Laposta ook uitnodigingen versturen?

Je kunt jouw nieuwsbrief ook als uitnodiging inzetten, bijvoorbeeld voor een bijeenkomst. Daarbij kun je ook gebruik maken van een aanmeldformulier in Laposta.

Als je een uitnodiging wil verzenden en je wil daarbij een (zelfstandig) aanmeldformulier gebruiken van Laposta, dan kun je de volgende stappen volgen:

  1. Maak een nieuwe relatielijst aan in je Laposta-account.
  2. Voeg aan je relatielijst eventueel extra velden toe, om bijvoorbeeld de workshops of activiteiten te vermelden die je aanbiedt.
  3. Ga naar je nieuwe relatielijst en ga via de tab (Relaties → (betreffende lijst) → ) Verrijken naar het zelfstandig aanmeldformulier. Je kunt dit formulier naar wens aanpassen. Vergeet daarbij ook niet om de bedankpagina aan te passen. Sla je wijzigingen op als je tevreden bent over de tekst, instellingen en opmaak van je aanmeldformulier. 
  4. Vervolgens kun je de link naar het zelfstandig aanmeldformulier kopiëren. Tip: als je de link gebruikt die eindigt op '&email={{email}}', dan wordt automatisch het e-mailadres van jouw relatie in het formulier getoond als iemand zich aanmeldt.
  5. Tot slot plak je de link naar het zelfstandig aanmeldformulier van jouw nieuwe lijst in jouw nieuwsbrief/uitnodiging.  

Wil je jouw aangemelde relaties automatisch een bevestigingsmail van hun inschrijving versturen? Dan kun je daarvoor gebruik maken van een eenvoudige automation, die hetzelfde werkt als een automatische welkomstmail.

NB: je zou voor het aanmelden voor een evenement ook kunnen kiezen voor het wijzigingsformulier, waarbij jij relaties hun profiel laat verrijken, met in dit geval een aanmelding voor een evenement. Hier lees je hoe je het wijzigingsformulier kunt aanpassen.  

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op