Hoe pas ik het zelfstandig aanmeldformulier aan?

Je kunt het zelfstandig aanmeldformulier en de bedankpagina zelf aanpassen en opmaken. Als je double-on hebt laten activeren, dan kun je hier ook de bevestigingspagina aanpassen. 

Extra velden maken voor het zelfstandig aanmeldformulier

Bij het opmaken van het zelfstandig aanmeldformulier is het goed te weten dat de instellingen op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden de basis van het formulier vormen.

Compleet nieuwe velden voeg je daarom aan het formulier toe op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden. Bij het aanmaken van een nieuw veld moet je dan aanvinken dat je het veld ook wil tonen in jouw formulier.

Tekst en vormgeving aanpassen

Om het formulier en de bedankpagina aan te passen ga je naar Relaties → Bekijken (van de betreffende lijst) → Verrijken → Aanmelden. Je klikt dan onder 'Zelfstandig aanmeldformulier' op de knop 'Beginnen' (ook als je al een formulier gebruikt en dit wil aanpassen). 

Je ziet een handig stappenplan als je het formulier wil aanpassen. In stap 1 pas je het aanmeldformulier aan, in stap 2 pas je de bedankpagina aan. 

Door te klikken op de betreffende onderdelen kun je de vormgeving aanpassen:

  • Klik op het formulier om de achtergrond te veranderen.
  • Klik op 'logo' om je logo toe te voegen. Met het pijltje rechtsonder je logo (in het formulier) kun je deze afbeelding vergroten en verkleinen.
  • Je kunt de kop en de intro onder de kop aanpassen in tekst, lettertype en kleuren.
  • De getoonde velden kun je allemaal apart aanpassen in tekst, lettertype en kleuren. Je kunt ook aangeven of deze velden getoond en/of verplicht ingevuld moeten worden. Onzichtbare velden kun je achteraf weer eenvoudig toevoegen aan je formulier (via het blokje 'Verborgen velden' dat verschijnt als je een veld onzichtbaar maakt).
  • De knop onderaan kun je aanpassen in tekst, lettertype en kleuren.

De volgorde van de velden kun je in het aanmeldformulier aanpassen door de velden te verslepen.

Als je technisch onderlegd bent, dan kun je ook zelf CSS toevoegen aan het formulier.   

In stap 2 heb je soortgelijke mogelijkheden voor de opmaak van je bedankpagina. Als je jouw nieuwe relaties na het klikken op de aanmeldknop liever wil bedanken op een pagina op jouw eigen website, dan kun je de betreffende URL van deze webpagina invullen en vink je aan dat je aanmelders wel wil doorsturen. Als je in het rode blok kiest voor 'nee', dan wordt jouw bedankpagina in Laposta vertoond.

Er is een apart formulier dat je kunt gebruiken om jouw relaties hun eigen gegevens te laten wijzigen of hun profiel te laten verrijken. Daarvoor gebruik je het zelfstandig wijzigingsformulier.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op