Waar vind ik het wijzigingsformulier?

Het wijzigingsformulier vind je in jouw account op de pagina Relaties (lijst aanklikken) → Verrijken → Aanvullen. 

Het wijzigingsformulier is een los formulier dat wordt getoond op een aparte pagina (niet op jouw website). Via een speciale link, de wijzigingslink, kun je naar het formulier verwijzen. Als jouw relatie het wijzigingsformulier heeft ingevuld, dan wordt een bedankpagina getoond. 

Om het wijzigingsformulier en de bedankpagina daarvan aan te passen klik je onder 'Zelfstandig wijzigingsformulier' op de knop 'Beginnen' (ook als je al een formulier gebruikt en dit wil aanpassen). Je ziet een handig stappenplan als je het formulier wil aanpassen. In stap 1 pas je het wijzigingsformulier aan, in stap 2 pas je de bedankpagina daarvan aan. 

Door te klikken op de betreffende onderdelen kun je de vormgeving aanpassen:

  • Klik op het formulier om de achtergrond te veranderen.
  • Klik op 'logo' om je logo toe te voegen. Met het pijltje rechtsonder je logo (in het formulier) kun je deze afbeelding vergroten en verkleinen.
  • Je kunt de kop en de intro onder de kop aanpassen in tekst, lettertype en kleuren.
  • De getoonde velden kun je allemaal apart aanpassen in tekst, lettertype en kleuren. Je kunt ook aangeven of deze velden getoond en/of verplicht ingevuld moeten worden. Onzichtbare velden kun je achteraf weer eenvoudig toevoegen aan je formulier (via het blokje 'Verborgen velden' dat verschijnt als je een veld onzichtbaar maakt).
  • De knop onderaan kun je aanpassen in tekst, lettertype en kleuren.

De volgorde van de velden kun je in het aanmeldformulier aanpassen door de velden te verslepen.

Als je technisch onderlegd bent, dan kun je ook zelf CSS toevoegen aan het formulier. 

Let op:

  • Bij het opmaken van het wijzigingsformulier is het goed om te weten dat de instellingen op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden de basis van het formulier vormen.
  • Je voegt nieuwe velden op het formulier toe op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden. Bij het aanmaken van een nieuw veld moet je aanvinken of je het veld ook getoond wil hebben in jouw formulier.
  • Na het aanpassen van gegevens op het wijzigingsformulier door jouw relatie worden de nieuwe relatiegegevens automatisch in jouw lijst verwerkt.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op