Verhuizen vanuit Mailchimp

Als u van Mailchimp over wilt stappen op Laposta dan moeten er een paar dingen gebeuren.

Overzetten relatiebestanden

Wat in Laposta een 'lijst' heet, is een 'audience' in Mailchimp. Vanuit het startscherm van Mailchimp klikt u op 'View Audiences', en vervolgens op de audience die u wilt overzetten. Hier staat een knop waar 'Export Audience' op staat. Klik hierop en vervolgens op 'Export As CSV' en u heeft alle gegevens op uw computer staan.

De gegevens staan in een zip bestand. Dit kunt u uitpakken door er dubbel op te klikken.

Ga nu in Laposta naar de tab Relaties. Hier kunt u een lijst aanmaken waarin de zojuist geëxporteerde gegevens kunnen worden geïmporteerd. Klik daarvoor op 'Maak een nieuwe lijst' en vul de gegevens in. 

Ga nu naar de tab 'Toevoegen' en selecteer het bestand dat u zojuist heeft uitgepakt (het eindigt op '.csv').

Kies voor 'Nieuwe relaties toevoegen' en klik op 'Naar Stap 3' (onderaan de pagina). Laposta laat nu een voorbeeld zien van de gegevens die in de export zijn aangetroffen. Per gegeven kunt u ervoor kiezen dit wel of niet te importeren. Een uitgebreide handleiding vindt u op de pagina over importeren.

Klik door de volgende stappen en uw relatiebestand staat klaar in Laposta.

Overigens mag u in Mailchimp bij gratis gebruik van het programma maar één lijst ('audience') gebruiken. In Laposta kunt u zoveel lijsten aanmaken als u wilt.

Overzetten sjablonen

Mailchimp en Laposta hebben allebei een handige drag & drop-editor, maar helaas is het niet mogelijk een sjabloon dat gemaakt is in Mailchimp te importeren. De nieuwsbrief zal dus opnieuw opgemaakt moeten worden. Door dit te doen leert u meteen onze drag & drop-editor goed kennen. Voor als u er niet uitkomt is er een handleiding beschikbaar.

Automations

Mailchimp heeft sinds de herfst van 2020 automations die vergelijkbaar zijn met die van Laposta. Helaas wel alleen bij betaald gebruik ('Standard' pakket); bij Laposta kan iedereen gebruik maken van de volledige functionaliteit van het programma. 

Het overzetten van een automation is niet mogelijk. Ze zullen dus opnieuw moeten worden opgebouwd in Laposta.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op