Hoe personaliseer ik het onderwerp van mijn nieuwsbrief?

Bij het invullen van het onderwerp van uw nieuwsbrief, in Stap 1 bij het maken van een campagne, kunt u aan de rechterkant een relatievariabele aan uw onderwerpregel toevoegen.

Bij het verzenden van uw nieuwsbrief wordt vervolgens automatisch de bijbehorende waarde van uw relatie in het onderwerp vermeld.

Als er voor een relatie geen waarde bekend is, wordt de standaardwaarde weergegeven. Als er geen standaardwaarde is, wordt er niets vermeld.

Specificeer standaardwaarde relatievariabele

Op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden kunt u een relatievariabele (veld) aan uw lijst toevoegen en een standaardwaarde invoeren.

In de onderwerpregel kunt u de standaardwaarde van een relatievariabele ook aangeven. Dit doet u door na de relatievariabele een komma te plaatsen en een nieuwe waarde te noteren. Bijvoorbeeld: {{voornaam, gebruiker}}. Deze nieuwe waarde gaat boven de standaardwaarde van uw lijst(en). Het gebruik van de komma 'overruled' dus de standaardwaarde.

Een voorbeeld

Stel u heeft als veld (relatievariabele) 'Voornaam' in uw lijst staan. In uw onderwerp wilt u deze relatievariabele opnemen. U neemt dan in uw onderwerp de relatievariabele voor de voornaam op ('Beste {{voornaam}}, bekijk deze aanbiedingen!'). 
Henk Hovink ziet dan bovenaan zijn nieuwsbrief staan: 'Beste Henk, bekijk deze aanbiedingen!'. Is er geen waarde (geen voornaam) bekend dan neemt Laposta de standaardwaarde. Als de standaardwaarde 'klant' is, leest Henk: 'Beste klant, bekijk deze aanbiedingen!'. Als er geen standaardwaarde is, leest Henk: 'Beste , bekijk deze aanbiedingen!', wat natuurlijk niet wenselijk is.
In de paragraaf hierboven staat hoe u een standaardwaarde kunt aanmaken.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op