Hoe personaliseer ik het onderwerp van mijn nieuwsbrief?

Je kunt het onderwerp van je nieuwsbrief personaliseren in Stap 1, bij het maken van een campagne. Klik daarvoor rechts van het veld waar je onderwerp invoegt op Personaliseren. Selecteer dan de relatievariabele die je aan de onderwerpregel wil toevoegen.

Bij het verzenden van de nieuwsbrief wordt automatisch de bijbehorende waarde van jouw relatie in het onderwerp vermeld.

Als er voor een relatie geen waarde bekend is, wordt de standaardwaarde weergegeven. Als er geen standaardwaarde is, wordt er niets vermeld.

Specificeer standaardwaarde relatievariabele

Op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden kun je een relatievariabele (veld) aan jouw lijst toevoegen en een standaardwaarde invoeren.

In de onderwerpregel kun je de standaardwaarde van een relatievariabele ook aangeven. Dit doe je door na de relatievariabele een komma te plaatsen en een nieuwe waarde te noteren. Bijvoorbeeld: {{voornaam, gebruiker}}. Deze nieuwe waarde gaat boven de standaardwaarde van jouw lijst(en). Het gebruik van de komma 'overruled' dus de standaardwaarde.

Een voorbeeld

Stel, je hebt als veld (relatievariabele) 'Voornaam' in je lijst staan. In jouw onderwerp wil je deze relatievariabele opnemen. Je neemt dan in je onderwerp de relatievariabele voor de voornaam op ('Beste {{voornaam}}, bekijk deze aanbiedingen!'). 
Henk Hovink ziet dan bovenaan zijn nieuwsbrief staan: 'Beste Henk, bekijk deze aanbiedingen!'. Is er geen waarde (geen voornaam) bekend, dan neemt Laposta de standaardwaarde. Als de standaardwaarde 'klant' is, leest Henk: 'Beste klant, bekijk deze aanbiedingen!'. Als er geen standaardwaarde is, leest Henk: 'Beste , bekijk deze aanbiedingen!'. Omdat dat laatste natuurlijk niet wenselijk is, kun je beter wel een standaardwaarde specificeren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op