Kan ik mijn nieuwsbrief personaliseren?

Ja, je kunt jouw nieuwsbrieven heel eenvoudig personaliseren.

Alle extra gegevens die je - naast het e-mailadres - van jouw relaties in jouw lijst(en) hebt ingevoerd, kun je gebruiken om een nieuwsbrief te personaliseren. Zo kun je jouw relaties in een nieuwsbrief bij hun voor- of achternaam aanspreken en gebruik maken van andere persoonlijke gegevens, zoals geslacht, woonplaats, leeftijd of hobby.
Als het kan, raden we je aan nieuwsbrieven te personaliseren. Uit onderzoek is gebleken dat een nieuwsbrief hierdoor vaker wordt geopend en gelezen.
  • Bij het maken van een nieuwsbrief kun je in de editor - in Stap 4 - aangeven welke relatievariabele(n) je wil gebruiken om jouw nieuwsbrief te personaliseren.
  • Hiervoor klik je eerst op een tekstblok en dan (aan de linkerkant, boven het vak waar je de tekst kunt typen) op 'Relatievariabelen'. Je kunt dan de variabele selecteren die je in jouw nieuwsbrief wil gebruiken. Er komt dan bijvoorbeeld {{voornaam}} te staan.

  • Bij het verzenden wordt voor jouw relatie vervolgens de juiste voornaam erbij gezocht.
Het is ook mogelijk de onderwerpregel te personaliseren. Hiervoor klik je in Stap 1 op het 'Personaliseren' knopje naast de plek waar je het onderwerp invult. Dit geldt ook voor de previewtekst.
Overigens kunnen er ook bij het importeren van een kant-en-klare nieuwsbrief - in Stap 3 - relatievariabelen worden toegevoegd.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op