Hoe personaliseer ik de inhoud van mijn nieuwsbrief?

Personaliseren: gebruik relatievariabelen

In het tekstdeel van de editor kun je jouw tekst ook personaliseren. Je kunt hiervoor elk veld uit jouw lijst(en) gebruiken. Boven het tekstdeel van de editor klik je hiervoor op Relatievariabelen. Na het verzenden van jouw nieuwsbrief wordt vervolgens automatisch de bijbehorende waarde van jouw relatie in de nieuwsbrief vermeld.
Als er voor een relatie geen waarde bekend is, wordt de standaardwaarde weergegeven. Als er geen standaardwaarde is, wordt er niets vermeld.
Op de pagina Relaties → Kenmerken lijst → Velden kun je een relatievariabele (veld) aan jouw lijst toevoegen en een standaardwaarde invoeren.

Personaliseren: specificeer standaardwaarde relatievariabele

In de editor kun je de standaardwaarde van een relatievariabele ook specificeren. Je maakt een specificatie door na de relatievariabele een komma te plaatsen en een nieuwe waarde te noteren. Bijvoorbeeld: {{voornaam, gebruiker}}. Deze nieuwe waarde gaat boven de standaardwaarde van jouw lijst(en).
Het gebruik van de komma 'overruled' dus de standaardwaarde. Deze specificatie kan handig zijn als je een relatievariabele meerdere keren in een nieuwsbrief wil opnemen en niet elke keer dezelfde standaardwaarde wil laten terugkomen.

Een voorbeeld

Stel: je hebt als veld (relatievariabele) 'Voornaam' in je lijst staan. In jouw nieuwsbrief wil je deze relatievariabele opnemen. Bij het opmaken van de nieuwsbrief zie je in de editor dan de relatievariabele Voornaam staan. Als je deze aanklikt, zie je in de opmaak staan: {{voornaam}}.
Na verzending van je nieuwsbrief krijgt jouw relatie automatisch de juiste waarde van elke relatievariabele te zien. Henk Hovink ziet dan bovenaan zijn nieuwsbrief staan: Beste Henk. Is er geen waarde, geen voornaam, bekend dan neemt Laposta de standaardwaarde in jouw nieuwsbrief op. Als de standaardwaarde 'klant' is, leest Henk: Beste klant. Als er geen standaardwaarde is, leest Henk niets: Beste .
Als je in de editor de relatievariabele in jouw nieuwsbrief hebt gespecificeerd tot {{voornaam, gebruiker}}, ziet jouw relatie ook automatisch de juiste waarde van elke relatievariabele in de nieuwsbrief staan. Ingrid Ingerma leest dan in haar nieuwsbrief: Beste Ingrid. Als er geen waarde (voornaam) bekend is, leest Ingrid (ongeacht of er een standaardwaarde is of niet): Beste gebruiker.

Bij een verjaardagscampagne vind je zeven speciale verjaardagsrelatievariabelen: lees daarover hier meer

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op