Welke gegevens van mijn relaties voer ik in?

Voor het toevoegen van een relatie aan jouw lijst heb je minimaal het e-mailadres van jouw relatie nodig. 

We raden je echter aan om - als je daarover beschikt - meer gegevens van jouw relatie te importeren, zoals voor- en achternaam, tussenvoegsel, geslacht en geboortedatum. Elk relevant gegeven van jouw relatie kun je eenvoudig importeren. Voor een reisbureau kan dit het favoriete vakantieland zijn; voor een verzekeringsmaatschappij het type auto, alsook het kenteken van de auto.

Het importeren van extra relatiegegevens kun je het beste de eerste keer doen. 
Achteraf kun je extra relatiegegevens aan bestaande relaties toevoegen door een Excelbestand met deze relatiegegevens (opnieuw) te importeren.

Met extra relatiegegevens kun jij jouw nieuwsbrieven personaliseren en jouw lijst(en) segmenteren. Met de geboortedatum kun je jouw relaties voor hun verjaardag een verjaardagsmail sturen.

Met personalisatie maak jij jouw nieuwsbrieven een stuk persoonlijker. In de aanhef van jouw nieuwsbrief kun je dan bijvoorbeeld de voornaam van jouw relatie plaatsen (Beste Jan). Verderop in de nieuwsbrief kun je dan automatisch zijn favoriete vakantieland of het kenteken van zijn auto vermelden. Uit onderzoek blijkt dat jouw nieuwsbrief door personalisatie aanzienlijk succesvoller wordt.

Met segmentatie kun je jouw nieuwsbrief aan een deel van jouw lijst toesturen. Bijvoorbeeld alleen aan vrouwen, inwoners uit de provincie Noord-Holland of mensen die als lievelingssport hockey hebben ingevuld. Door te segmenteren kun jij jouw doelgroep gerichter benaderen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op