In de mailbox ziet mijn nieuwsbrief er anders uit dan in de preview. Hoe kan dat?

Het is normaal dat je nieuwsbrief er in de mailbox wat anders uitziet dan in de preview. Elk e-mailprogramma geeft een e-mail op zijn eigen manier weer. Vooral Outlook staat bekend om een wat afwijkende weergave.

Met onze sjablonen hebben we ervoor gezorgd dat jouw nieuwsbrief er - zij het met kleine verschillen - in elk e-mailprogramma uitstekend uitziet, op zowel desktop, tablet als smartphone.
Vanwege de (kleine) verschillen in de weergave in de diverse e-mailprogramma's kun je bij het maken van een nieuwsbrief - in Stap 4 - niet precies bepalen hoe het uiteindelijke resultaat zal zijn.
Met name de weergave van tekst (de grootte van de letter, het precieze lettertype, de regelafstand) varieert per e-mailprogramma. Een enkel e-mailprogramma verandert de kleuren van links en telefoonnummers (dit laatste om te laten zien dat je ze kunt aanklikken, bijvoorbeeld om Skype te starten).
Om die reden heeft het weinig zin te proberen een regel in de ene kolom op dezelfde hoogte als een foto in de andere kolom te laten beginnen. Via spaties woorden of getallen mooi neerzetten of lange woorden afbreken, is ook zinloos. In de preview heb je het dan kloppend, maar in de diverse e-mailprogramma's van jouw relaties kan het net weer anders uitpakken.
Meer algemeen is het bij het maken van een nieuwsbrief verstandig te zorgen voor een pakkende inhoud in combinatie met een overzichtelijke, rustige vormgeving. Afbeeldingen kunnen daarbij heel goed werken, maar te veel afbeeldingen (ten opzichte van de hoeveelheid tekst) is niet raadzaam.
Tot slot, als je twijfelt over de weergave van jouw nieuwsbrief, dan kun je het beste een aantal testmailtjes bekijken in verschillende programma's (je mobiel, Gmail, Outlook, etc.).

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op