Kan ik van mijn nieuwsbrief eerst een testmail versturen?

Ja, in Stap 4 vind je bovenaan de pagina een knop Testmail. Als je op deze knop klikt, kun je je nieuwsbrief tussentijds versturen, zonder dat je je campagne helemaal hoeft af te ronden.

Een testmail kun je versturen aan jezelf, directe collega's en/of goede bekenden. Je testmail kun je aan maximaal vijf relaties toesturen.

Werk altijd met testmails

Testmails versturen is dé manier om tussentijds te testen of je je nieuwsbrief naar tevredenheid hebt vormgegeven en opgesteld. Je stelt een nieuwsbrief op in Stap 4, verstuurt een testmail, past in Stap 4 nog wat aan, verstuurt nog een testmail, past weer wat aan in Stap 4, verstuurt nog een testmail, etc. Net zolang totdat je helemaal tevreden bent over je nieuwsbrief. Pas dan ga je door naar Stap 5 en 6 om je nieuwsbrief in te plannen voor verzending aan al je relaties.

Verstuur testmails bij voorkeur aan testadressen

Als je in Stap 4 klikt op de knop Testmail kun je met testadressen en met losse e-mailadressen werken. 
Het heeft de voorkeur met testadressen uit de betrokken lijst(en) te werken. Bij gepersonaliseerde nieuwsbrieven worden in de testmail dan ook de juiste relatiegegevens (zoals aanhef, en voor- of achternaam) vermeld. Zo kun je controleren of deze juist worden weergegeven.
Losse e-mailadressen zijn mailadressen die niet als testadres in je lijst(en) voorkomen. Door het ontbreken van een specifieke koppeling met een lijst kunnen van deze relaties geen relatiegegevens in een nieuwsbrief worden weergegeven.

Maken van testadressen

In je lijst(en) kun je van elke relatie aangeven of het e-mailadres bij campagnes gebruikt mag worden om te testen. Dit gegeven kun je aanpassen op de pagina Relaties → Bekijken (bij de betreffende relatie onder Details): vink aan dat dit adres gebruikt mag worden om campagnes mee te testen en klik op Opslaan.
Het ligt voor de hand dat je in ieder geval je eigen mailadres als testadres aan een lijst toevoegt.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op