Waarom zie ik een andere regelafstand of ander lettertype?

In het derde weekend van mei 2023 hebben we een verbeterde versie van de drag & drop-editor gepubliceerd, waarmee het mogelijk is om de mobiele weergave van een campagne aan te passen. 

Wie voor die tijd een campagne heeft aangemaakt en na publicatie van de editor hieraan verder wil werken, kan verschillen zien in de regelafstand bij opsommingen en de weergave van lettertypes. Dit gebeurt eigenlijk alleen als je handmatig aanpassingen hebt gedaan in de opmaak van een blok.

Regelafstand in opsomming

In de verbeterde drag & drop-editor hebben we de regelafstand van opsommingen in de blokken Tekst en Tekst met afbeelding aangepast om dit in meer e-mailprogramma's op een gelijke manier te laten weergeven. Als je ziet dat in jouw blok de regelafstand van een opsomming sterk afwijkt van de manier die je gewend bent, dan kun je het beste een nieuw blok plaatsen en dit opnieuw vullen.  

Lettertype

Als je gewend bent om een tekst te kopiƫren en plakken uit Word in je campagne in Laposta, dan kan het zijn dat je in de Preview een ander lettertype ziet. Je kunt dan het volgende doen:

  • Klik naast je nieuwsbrief en ga naar de tab Huisstijl. Onder de knop 'Middendeel' kun je het gewenste lettertype, -kleur, -grootte en -variatie invullen. Klik daarna op 'Opslaan'.
  • Selecteer vervolgens (links op je scherm onder de tab Inhoud) de tekst in je blok (gebruik daarvoor eventueel CTRL + A). Klik vervolgens op 'Opmaak verwijderen' in de WYSIWYG-editor. Je tekst verschijnt nu in het lettertype dat je in je Huisstijl hebt geselecteerd.
  •  Je kunt ook in een tekstblok onder de tab Vormgeving via de knoppen 'Titel' en 'Tekst' het lettertype voor de betreffende onderdelen in dat betreffende blok aanpassen.

Let op: voeg liever geen html- en/of css-code toe in je tekstblok, om fouten in de weergave te voorkomen.  

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op