Kan ik nog nieuwsbrieven verzenden met een Gmail-adres?

Gmail past sinds februari 2024 nieuwe regels toe om spam te beperken. Een van deze regels is dat het niet meer toegestaan is om in een extern programma (zoals Laposta) te mailen vanuit een @gmail.com adres. Daarom is het in Laposta niet meer mogelijk om nieuwsbrieven te versturen met een afzendadres van Gmail. Hier lees je daarover meer.

Oplossing: ander afzendadres

Je kunt een ander afzendadres toevoegen om je nieuwsbrieven wel te kunnen versturen. Daarvoor voeg je een nieuw afzendadres toe aan in je account via Instellingen → Afzendadressen.

Hier lees je hoe je een ander afzendadres toevoegt.

Als je het nieuwe afzendadres hebt toegevoegd en bevestigd, dan dien je dit nieuwe afzendadres te selecteren als afzendadres in je campagne. Dat doe je in Stap 1, bij de Basisgegevens. Klik op 'Opslaan en naar stap 2' om dit nieuwe afzendadres te gebruiken in je campagne. 

Authenticeer je domeinnaam

Als afzendadres kun je altijd het beste een e-mailadres kiezen van jouw eigen domeinnaam, zoals info@jouwwebsite.nl. Het is sinds de wijzigingen van Gmail extra belangrijk om dat domein te authenticeren en dit te activeren in je Laposta-account. 

Hier staat stap voor stap uitgelegd hoe de authenticatie werkt.

Ontvangers met een Gmail-adres

Hebben jouw relaties een Gmail-adres? Dan kun je hen gewoon nog nieuwsbrieven versturen. Authenticeer daarvoor liever wel je domein, zoals hierboven ook staat uitgelegd. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op