Automation bouwstuk: verstuur e-mail

Een automation wordt natuurlijk vrijwel altijd gebruikt om een of meerdere e-mails te versturen. Door dit blokje in de automation te slepen kun je aangeven in welke stap van de automation dit moet gebeuren.

Door het geplaatste blokje aan te klikken kun je de e-mail die je wil versturen selecteren. Heb je nog geen e-mails gemaakt voor deze automation? Klik dan op ‘Maak een nieuwe e-mail’.

Bepaal verzendmoment

Een voorbeeld: je wil een serie e-mails versturen na een inschrijving. De eerste e-mail wordt direct na de inschrijving verzonden. Daarna moet er een week gewacht worden, waarvoor je het Pauzeren-blokje gebruikt. Na deze week moet de volgende e-mail eruit.

Stel dat iemand zich op zondagavond laat heeft ingeschreven en er is een week gepauzeerd, dan zou deze volgende e-mail ook weer op zondagavond laat verzonden worden. Dat is niet altijd wenselijk, bijvoorbeeld omdat je liever niet op zo’n vreemde tijd wil mailen, of omdat je denkt dat de kans dat ernaar gekeken wordt groter is als de e-mail door de week verzonden wordt.

Met het verzendmoment kun je dit aangeven. Om de e-mail alleen door de week en in de ochtend te laten versturen, vink je de dagen door de week aan en selecteer je 10 uur. De e-mail wordt nu pas maandag om 10 uur verzonden.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op