Automation bouwstuk: verstuur e-mail

Een automation wordt natuurlijk vrijwel altijd gebruikt om een of meerdere e-mails te versturen. Door dit blokje in de automation te slepen kunt u aangeven in welke stap van de automation dit moet gebeuren.

Door het geplaatste blokje aan te klikken kunt u de e-mail die u wilt versturen selecteren. Heeft u nog geen e-mails gemaakt voor deze automation? Klik dan op ‘Maak een nieuwe e-mail’.

Bepaal verzendmoment

Een voorbeeld: u wilt een serie e-mails versturen na een inschrijving. De eerste e-mail wordt direct na de inschrijving verzonden. Daarna moet er een week gewacht worden, waarvoor u het Pauzeren blokje gebruikt. Na deze week moet de volgende e-mail eruit.

Stel dat iemand zich op zondagavond laat heeft ingeschreven, en er is een week gepauzeerd, dan zou deze volgende e-mail ook weer op zondagavond laat verzonden worden. Dat is niet altijd wenselijk, bijvoorbeeld omdat u liever niet op zo’n vreemde tijd wilt mailen, of omdat u denkt dat de kans dat ernaar gekeken wordt groter is als de e-mail door de week verzonden wordt.

Met het verzendmoment kunt u dit aangeven. Om de e-mail alleen door de week en in de ochtend te laten versturen, vinkt u de dagen door de week aan, en selecteert u 10 uur. De e-mail wordt nu pas maandag om 10 uur verzonden.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op