Hoe maak ik een e-mail in een automation?

Als je vanaf de pagina Automations bij de betreffende automation klikt op E-mails bekijken, dan zie je een overzicht van de e-mails/nieuwsbrieven die je in die automation hebt gemaakt en/of geplaatst. 

Je kunt op twee manieren een e-mail maken voor deze automation:

  • je kunt in het overzicht klikken op de knop Nieuwe e-mail. Je maakt dan in vier stappen een e-mail en kunt deze later selecteren vanuit het bouwstuk 'Verstuur e-mail'.
  • Je kunt in de automation een bouwstuk 'Verstuur e-mail' selecteren en (een bestaande e-mail selecteren of) klikken op 'Maak een nieuwe e-mail'. 

Nieuwe e-mail maken

Als je een nieuwe e-mail maakt voor in je automation, dan volg je altijd vier stappen. Dat zijn twee stappen minder dan je in een 'gewone' campagne volgt, omdat je voor een automation geen ontvangers hoeft te selecteren of verzendtijdstip hoeft te bepalen.

Stap 1: Basisgegevens

Je begint met het invullen van de basisgegevens. Dit werkt net zoals bij het samenstellen van een nieuwe campagne: bekijk hier de toelichting voor Stap 1 in een campagne.

Stap 2: Kies een sjabloon

Je selecteert nu een sjabloon. Je kunt voor deze e-mail dezelfde sjablonen gebruiken als voor je campagnes, Je kunt ook een andere sjabloon selecteren en de e-mail helemaal opnieuw vormgeven. 

Als je kiest voor een voorbereid of kant-en-klaar sjabloon voor de drag & drop-editor, dan open je die in de volgende stap. Als je kiest voor een ge├»mporteerd sjabloon voor de speciale editor, dan werk je verder in de editor die hoort bij een Joe-sjabloon. 

Stap 3: Vul het sjabloon

Tijd om de inhoud van je e-mail te plaatsen! Dat werkt hetzelfde als het vullen van een sjabloon in een 'gewone' campagne, waarvoor je deze instructie kunt volgen. Je kunt ook bij het maken van de automation de preview bekijken en jezelf een testmail versturen. 

Stap 4: Laatste controle

Je ziet nu alle gegevens die je voor deze e-mail hebt ingevuld en de nieuwsbrief/e-mail die je daarvoor hebt samengesteld. Je kunt daarin alles nog aanpassen via het menu Stappenplan (rechts bovenin) of door bij de betreffende stap te klikken op 'Aanpassen'. Als je tevreden bent over deze e-mail, dan kun je alle gegevens bevestigen. 

Als je de e-mail aanmaakt vanuit de Automation, dan ga je na de bevestiging terug naar de automation. Als je de e-mail aanmaakt vanuit het overzicht van de automation, dan zie je onderstaande knop en ga je terug naar het overzicht. 

Een 'gewone' campagne gebruiken in je automation?

Let op: de werking van het overzicht van e-mails in je automation is vergelijkbaar met het overzicht op de pagina Campagnes, maar hier zie je alleen nieuwsbrieven die je in (en voor) deze automation hebt aangemaakt. Wil je een van jouw 'gewone' campagnes gebruiken in een automation? Dan kun je dat alleen doen als je die campagne hebt opgemaakt in de drag & drop-editor. Selecteer die betreffende campagne dan op de pagina Campagnes. Als deze campagne al is verzonden, dan kun je hiervan een kopie maken, als de campagne nog in bewerking is dan ga je naar stap 4 ('vul het sjabloon'). Klik vervolgens op 'Bewaar als sjabloon'. Je kunt bij het maken van een e-mail in een automation dan in bovenstaand omschreven stap 2 (kies een sjabloon) dat betreffende sjabloon (en daarmee die betreffende campagne) laden en desgewenst nog aanpassen.  

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op