Hoe maak ik een toestemmingscampagne? (versie 2)

Als u besloten hebt (een deel van) uw relaties opnieuw om toestemming te vragen, dan kunt u een toestemmingscampage versturen. Hiervoor onderneemt u de volgende stappen.

Maak een lijst om toestemming aan te vragen

U hoeft alleen opnieuw toestemming te vragen aan de relaties waarvoor u deze toestemming nog niet heeft vastgelegd. Alleen deze relaties importeert u in een nieuwe lijst.

Maak een lijst voor de toestemmers

In uw campagne kunnen mensen straks aangeven dat ze uw nieuwsbrief willen blijven ontvangen. Voor die relaties maakt u ook een nieuwe, lege lijst aan.

Het makkelijkst kunt u dit doen door in het overzicht van lijsten (onder de tab Relaties) bij de bewuste lijst te klikken op 'Kopiëren zonder relaties'. De lijst is dan meteen klaar en bevat dezelfde velden als het origineel.

Vanuit de campagne zal straks worden verwezen naar het aanmeldformulier dat bij deze lijst hoort. Dit kunt u (verder) opmaken onder Relaties → (lijst selecteren) → Verrijken. Vink Optie 1 aan en klik onderaan op Beginnen. 

Start een nieuwe campagne

Hierbij selecteert u in Stap 2 de lijst met de relaties die u om toestemming wilt vragen.

In Stap 4, bij het vullen van de nieuwsbrief, schrijft u een duidelijk (en wervend) stukje tekst waarin u uitlegt waarom u toestemming vraagt, en wat de voordelen van het ontvangen van uw nieuwsbrief zijn.

Hieronder plaatst u een duidelijke knop of link naar het aanmeldformulier voor uw nieuwe lijst. Deze link vindt u onder Relaties → (lijst selecteren) → Verrijken → Optie 1 (de onderste). Met deze link wordt het e-mailadres alvast ingevuld.

Verstuur uw campagne

De campagne is nu klaar om verzonden te worden. Houdt u er rekening mee dat een flink deel van uw relaties zich niet opnieuw in zal schrijven. Dat is jammer, maar het de relaties die overblijven zijn in ieder geval zeker geïnteresseerd in uw boodschap.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op