Hoe maak ik een toestemmingscampagne? (versie 2)

Als je besloten hebt (een deel van) jouw relaties opnieuw om toestemming te vragen, dan kun je een toestemmingscampage versturen. Hiervoor onderneem je de volgende stappen.

Maak een lijst om toestemming aan te vragen

Je hoeft alleen opnieuw toestemming te vragen aan de relaties waarvoor je deze toestemming nog niet hebt vastgelegd. Alleen deze relaties importeer je in een nieuwe lijst.

Maak een lijst voor de toestemmers

In jouw campagne kunnen mensen straks aangeven dat ze jouw nieuwsbrief willen blijven ontvangen. Voor die relaties maak je ook een nieuwe, lege lijst aan.

Het makkelijkst kun je dit doen door in het overzicht van lijsten (onder de tab Relaties) bij de bewuste lijst te klikken op 'Kopiëren zonder relaties'. De lijst is dan meteen klaar en bevat dezelfde velden als het origineel.

Vanuit de campagne zal straks worden verwezen naar het aanmeldformulier dat bij deze lijst hoort. Dit kun je (verder) opmaken onder Relaties → (lijst selecteren) → Verrijken. Vink Optie 1 aan en klik onderaan op Beginnen. 

Start een nieuwe campagne

Hierbij selecteer je in Stap 2 de lijst met de relaties die je om toestemming wil vragen.

In Stap 4, bij het vullen van de nieuwsbrief, schrijf je een duidelijk (en wervend) stukje tekst waarin je uitlegt waarom je toestemming vraagt en wat de voordelen van het ontvangen van jouw nieuwsbrief zijn.

Daaronder plaats je een duidelijke knop of link naar het aanmeldformulier voor jouw nieuwe lijst. Deze link vind je onder Relaties → (lijst selecteren) → Verrijken → Optie 1 (de onderste). Met deze link wordt het e-mailadres alvast ingevuld.

Verstuur jouw campagne

De campagne is nu klaar om verzonden te worden. Houd er rekening mee dat een flink deel van jouw relaties zich niet opnieuw in zal schrijven. Dat is jammer, maar de relaties die overblijven zijn in ieder geval zeker geïnteresseerd in jouw boodschap.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op