Openratio

De openratio geeft het percentage nieuwsbrieven weer dat door uw relaties is geopend. Bij dit percentage gaat het om het aantal geopende nieuwsbrieven ten opzichte van het totaal aantal geaccepteerde nieuwsbrieven. Een nieuwsbrief wordt als geopend beschouwd als alle afbeeldingen in de nieuwsbrief geladen worden en/of er geklikt is op een link in uw nieuwsbrief.

Het openen van een nieuwsbrief kan (lang) niet altijd worden vastgesteld. De meeste mailprogramma's laten standaard geen afbeeldingen zien. Laposta kan dan niet registreren of uw nieuwsbrief ook daadwerkelijk is bekeken. De openratio an sich zegt daarom niet zoveel. De openratio heeft alleen waarde door deze te vergelijken tussen verschillende lijsten.
In de praktijk blijkt een openratio van 20-40% een normale score te zijn.
Een openratio van 38% wil zeggen dat gemiddeld 38 op de 100 relaties uw nieuwsbrieven opent (d.w.z.: afbeeldingen laadt en/of klikt op een link).
Hoe wordt precies bepaald of een afbeeldingen geladen zijn? Dit gebeurt door een voor uw relaties onzichtbaar plaatje aan elke nieuwsbrief toe te voegen. Zodra afbeeldingen door uw relatie worden geladen, geeft dit plaatje een signaal af aan onze servers. Hierdoor weten wij dat de nieuwsbrief is geopend. Dit plaatje wordt ook gebruikt voor het bepalen van de leesratio.
Voor alle duidelijkheid: als er geen plaatjes zijn geopend of op een link is geklikt (uw nieuwsbrief is niet geopend) wil dat nog niet zeggen dat uw nieuwsbrief niet is gelezen.
Waarom worden plaatjes niet standaard vertoond in de meeste e-mailprogramma's? Mensen moeten nu expliciet aangeven dat ze plaatjes willen zien. Dit komt door het grote aantal spams in het verleden. Spammers gebruikten vroeger afbeeldingen om te zien of e-mailadressen actief waren. Om dit te voorkomen wordt het laden van afbeeldingen in de meeste e-mailprogramma's tegenwoordig uitgesteld.
Op veel mobiele telefoons, waaronder de iPhone, worden afbeeldingen overigens wel meteen geladen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op