Waarom zie ik (heel) veel opens voor hetzelfde adres?

Onder Resultaten → Kijkcijfers → Openen vind je alle afzonderlijke keren dat jouw nieuwsbrief geopend is. (Het openen wordt vastgesteld doordat een onzichtbare afbeelding in de nieuwsbrief wordt geladen, zie onze documentatie over de openratio).

Het belangrijkste gegeven hier is de 'Eerste keer' dat een nieuwsbrief geopend wordt. Dat aantal vormt de basis voor de openratio.
Het komt regelmatig voor dat er na de eerste keer openen nog een serie extra opens wordt geregistreerd. Hier kunnen een aantal redenen voor zijn:
  • Het e-mailadres wordt door meerdere mensen gelezen
  • De nieuwsbrief wordt doorgestuurd
  • De nieuwsbrief komt na de eerste keer bekijken nog een paar keer kort in beeld, bijvoorbeeld omdat mensen hun mail eerst snel bekijken en even later uitgebreider, of omdat ze mails nogmaals doorlopen om te sorteren/archiveren, of omdat ze het mailprogramma gesloten hebben en daarna weer geopend terwijl jouw nieuwsbrief nog open stond

Onze software filtert opens en kliks die heel kort na elkaar plaatsvinden.

Het komt af en toe voor dat er heel veel opens getoond worden (honderden kan). De reden hiervoor is niet altijd duidelijk, maar meestal gaat het om automatische acties van software die de mails scant op schadelijke inhoud. Het is ons niet bekend waarom dit zo vaak zou moeten gebeuren.
Overigens proberen we bots zoveel mogelijk te filteren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op