Hoe weet ik of er geen nieuwsbrieven in een spambak terecht zijn gekomen?

Helaas valt niet goed te achterhalen in welke mate uw nieuwsbrieven in de spambak van uw relaties zijn beland.

Bij ontvangst van de nieuwsbrief geeft de mailserver van een relatie soms aan dat deze niet wordt geaccepteerd omdat het om spam gaat. Er is dan sprake van een soft bounce. De betrokken mailadressen vindt u in dat geval terug bij de resultaten van uw nieuwsbriefcampagne (op de pagina Resultaten → Afmeldingen (onder Bouncen)). Bij zes opeenvolgende soft bounces wordt een relatie automatisch uit uw lijst verwijderd.
Als de mailserver van een relatie uw nieuwsbrief wel accepteert, kan deze in zijn mailbox terechtkomen, maar ook in zijn spambak. In theorie kan elke geaccepteerde nieuwsbrief die niet-geopend is, in een spambak zijn beland (het aantal geaccepteerde e-mails minus het aantal geopende).
E-mail Service Providers (ESP's) als Laposta krijgen van providers meestal geen informatie als een nieuwsbrief door hen als spam wordt gemarkeerd. De exacte werking van spamfilters houden providers ook bewust geheim, om te voorkomen dat het filter omzeild wordt door spammers.
Daarbij komt dat elk spamfilter anders werkt. Spamfilters omvatten vaak een algemeen en een meer op het individu afgestemd deel. Zo kan het gebeuren dat de ene persoon met een Hotmail-account wel uw nieuwsbrief ontvangt en een andere persoon met een Hotmail-account niet.
Overigens krijgen we wel bericht van een aantal providers als een ontvanger uw nieuwsbrief als spam aanmerkt. U ziet dit bij de Resultaten terug onder Afmeldingen/Klachten.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op