Hoe verstuur ik relaties met hetzelfde mailadres een aparte verjaardagsmail?

E-mailadressen worden door ons programma automatisch ontdubbeld. Per lijst kun je maar één e-mailadres invoeren. Ook bij het versturen van een gewone nieuwsbrief aan meerdere lijsten ontvangt één en hetzelfde e-mailadres ten hoogste één nieuwsbrief.

Ons programma is zo ingesteld om te voorkomen dat mails als spam worden ervaren. Het is vervelend om drie keer dezelfde nieuwsbrief te ontvangen.
Voor verenigingen en scholen, met leden en kinderen met hetzelfde e-mailadres, kan hierdoor niet zomaar een verjaardagsmail worden verstuurd.
Voor een verjaardagsmail kun je dit probleem op twee manieren te ondervangen. 

Optie 1: meerdere lijsten + één campagne

Ten eerste kun je de tweede persoon uit het gezin in een tweede lijst zetten. De derde in een derde lijst, enzovoort. Eén en dezelfde verjaardagscampagne kun je dan versturen aan alle lijsten.
Deze optie werkt goed, behalve wanneer twee mensen met hetzelfde mailadres op dezelfde dag jarig zijn. Alleen in dat geval wordt er toch maar één verjaardagsmail verstuurd.

Optie 2: één lijst met meerdere data + meerdere campagnes

Ten tweede kun je in je (enige) lijst naast het e-mailadres van het gezin ook de namen van alle familieleden invoeren, alsook hun geboortedata. Aan de lijst voeg je dan de velden naam 1, geboortedatum 1, naam 2, geboortedatum 2, etc. toe. 
Door meerdere verjaardagscampagnes klaar te zetten, één gericht aan de datum van Naam 1, één gericht aan de datum van Naam 2, etc., kun je alle gezinsleden toch van een verjaardagsmail voorzien.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op