Hoe importeer ik mijn nieuwsbrief vanaf internet?

Voor het importeren van uw (nagenoeg) kant-en-klare nieuwsbrief vanaf het internet moet u het volgende doen: 

  1. Start een nieuwe campagne (op de pagina Campagnes →  Overzicht)
  2. Selecteer de optie: Ik wil een nieuwsbrief importeren
  3. Selecteer in Stap 3 de optie: Ik wil importeren vanaf het internet
Zoals u zult zien, kunt u bij het importeren van uw nieuwsbrief uw campagne opstellen in slechts zes stappen: 
  1. Vul basisgegevens in
  2. Selecteer ontvangers
  3. Importeer nieuwsbrief
  4. Laatste controle
  5. Bepaal verzendtijdstip
In stap 3 van het vijf stappenplan kunt u aangeven vanaf welke plaats op het internet (welke url) u uw nieuwsbrief wilt importeren. Laposta haalt vervolgens uw nieuwsbriefpagina binnen. De bijbehorende stylesheets voegt Laposta automatisch aan de pagina toe. De bijbehorende afbeeldingen haalt Laposta binnen; deze worden in uw account opgeslagen. 
Links in uw nieuwsbrief past Laposta aan, zodat er na verzending van uw nieuwsbrief gemeten kan worden hoevaak er op geklikt wordt. 
Na het importeren kunt u  (nog steeds in Stap 3) de geïmporteerde html nog met de html-editor wijzigen. Zo kunt u uw nieuwsbrief bijvoorbeeld alsnog personaliseren. Een afmeldlink kunt u zelf invoeren; u kunt er ook voor kiezen deze automatisch door Laposta toe te laten voegen.
Na het importeren kunt u (met de knop Preview) bekijken hoe uw nieuwsbrief er voor uw relaties uit komt te zien. Met de knop Testmail kunt u uw nieuwsbrief ter controle aan uzelf en een paar anderen toesturen.
Ter toelichting: de externe stylesheets voegt Laposta aan de html toe omdat deze in e-mailprogramma's niet mogelijk zijn. In Stap 3 kunt u er ook voor kiezen uw css inline te laten plaatsen. In dat geval worden de styles als attributen van alle afzonderlijke html-tags ingevoegd.
Het inline plaatsen van de stylesheets is nodig om uw nieuwsbrief goed vertoond te krijgen in een aantal belangrijke e-mailprogramma's (met name Gmail en Outlook). Wij adviseren u dan ook hiervoor te kiezen.
Soms zorgt het inline plaatsen van stylesheets ervoor dat uw nieuwsbriefpagina niet meer goed wordt weergegeven. Dit gebeurt vooral bij complexe css. In dat geval kunt het beste de css versimpelen. Eventueel kunt u het inlinen uitschakelen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op