Is het verstandig alleen afbeeldingen in mijn nieuwsbrief te zetten?

Wij raden aan altijd tekst bij afbeeldingen te zetten. Standaard laten de meeste e-mailprogramma's namelijk geen afbeeldingen zien. Afbeeldingen moeten eerst door uw relaties geladen worden. Zonder tekst kan het zijn dat het voor uw relaties niet duidelijk is wat uw boodschap is. Zij zullen eerder afhaken.

Met tekst kunt u uw relaties gemakkelijker verleiden uw afbeeldingen te laden (de webversie te bekijken). Met tekst is de kans ook groter dat uw boodschap direct overkomt en uw relaties bijvoorbeeld doorklikken naar uw website.
Zorg er bij het opmaken daarom voor dat uw nieuwsbrief ook interessant is zonder (geladen) afbeeldingen. Afbeeldingen in uw nieuwsbrief moet u beschouwen als een aanvulling op uw tekst. (Op veel mobiele telefoons, waaronder de iPhone, worden afbeeldingen overigens wel meteen geladen.)
Een tweede nadeel is dat spamfilters kijken naar de verhouding tussen tekst en afbeeldingen. Is er naar verhouding weinig tekst, dan zal de e-mail eerder als spam gekwalificeerd worden.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op