Hoe voeg ik een afbeelding aan mijn nieuwsbrief toe?

Afbeeldingen

Voor het toevoegen van een afbeelding aan uw nieuwsbrief kunt u een blok Afbeelding of een blok Tekst met afbeelding gebruiken.
Bij het toevoegen van een afbeelding kunt u zowel een link als een alt-tekst toevoegen. De link zorgt ervoor dat uw relaties via de afbeelding kunnen doorklikken naar uw website. De alt-tekst krijgen uw relaties te zien als de afbeeldingen in uw nieuwsbrief bij ontvangst nog niet zijn geladen.
Per blok Tekst met afbeelding kunt u één afbeelding toevoegen. Deze afbeelding komt altijd bovenaan het blok te staan, aan de linker- of rechterkant. Via de tab Tekst met afbeelding → Instellingen kunt u bepalen of u de afbeelding links of rechts in het tekstvak geplaatst wilt zien.
De grootte van de afbeelding kunt u aanpassen via de tab Tekst met afbeelding → Vormgeving → Afbeelding, door te variëren met de breedte van de afbeelding. Hierbij blijft  de lengte/breedte-verhouding van de afbeelding intact.
Als u (bijvoorbeeld in een kolommenblok) afbeeldingen van gelijke grootte in uw nieuwsbrief wilt, zult u deze eerst buiten ons programma om - bijvoorbeeld in Photoshop - dezelfde lengte/breedte-verhouding moeten meegeven. U kunt zo ook een samengestelde afbeelding maken, van bijvoorbeeld uw logo of een foto in combinatie met uw bedrijfsgegevens.
De aangepaste of samengestelde afbeelding kunt u vervolgens in uw nieuwsbrief importeren.
Middenin uw tekst kunt u niet direct een afbeelding plaatsen. Indirect kan dit wel, door verschillende tekstblokken met afbeelding onder elkaar zetten. Of door met kolommen te werken en hierin blokken tekst en afbeeldingen te slepen. Of u dit laatste moet doen, is aan u. Een afbeelding middenin tekst komt nagenoeg nooit voor, ook niet een krant of tijdschrift. Reden: lezers weten dan niet meer hoe ze moeten lezen.
Tot slot, als u dat wilt kunt u een bijschrift bij de afbeelding krijgen. Hiertoe plaatst u een tekstblok onder een afbeelding; bij de vormgeving van het tekstblok kunt u de afstand tussen de tekst en afbeelding verkleinen. 
In het blok Afbeelding kunt u de afbeelding wat kleiner presenteren - níet over de volle breedte - door de binnenmarge van het vak aan te passen. Hiervoor gaat u naar de tab Afbeelding → Vormgeving → Vak. De lengte/breedte-verhouding van uw afbeelding blijft hierbij hetzelfde; als u die wilt aanpassen, zult u dat buiten ons programma om moeten doen.

Achtergrondafbeelding

Aan de buitenkant van uw nieuwsbrief kunt u een achtergrondafbeelding toevoegen. Hiertoe klikt u eerst op de buitenkant van de nieuwsbrief. Vervolgens gaat u links op uw beeldscherm naar de tab Blokken en algehele opmaak → Algehele opmaak > Buitenkant.
Wilt u de achtergrondafbeelding ook in uw andere blokken terugzien? Dan moet u de achtergrondkleur van het middendeel verwijderen. Hiervoor gaat u naar de tab Blokken en algehele opmaak → Algehele opmaak → Middendeel. Naast het tussenkopje 'Achtergrondkleur' ziet u de link 'Verwijder'. Klopt het dan nog niet? Vergewis u er dan van dat bij de afzonderlijke blokken (eerder door u) geen achtergrondkleur is ingevoerd.
Bij gebruik van een achtergrondafbeelding is het verstandig ook een achtergrondkleur te kiezen. Afbeeldingen worden niet in elk e-mailprogramma direct geladen; in dat geval wordt eerst de achtergrondkleur zichtbaar.
Vanwege beperkingen van sommige e-mailprogramma's kan de plaats van een afbeelding niet worden 'vastgezet'. Om deze reden wordt de achtergrondafbeelding herhaald weergegeven.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op