Hoe voeg ik een afbeelding aan mijn nieuwsbrief toe?

Als je een afbeelding wil toevoegen aan je nieuwsbrief, dan kun je daarvoor twee blokken gebruiken: het blok Afbeelding of het blok Tekst met afbeelding.
  1. Je kunt een nieuwe afbeelding plaatsen door links in het scherm op (de groene) + Selecteer te klikken en een afbeelding te uploaden vanaf je computer: Dit moet een afbeelding zijn in .png, .jpg of .gif-formaat.
  2. Je kunt desgewenst een link en een alt-tekst toevoegen aan een afbeelding. De link zorgt ervoor dat jouw relaties via de afbeelding kunnen doorklikken naar een website. De alt-tekst krijgen jouw relaties te zien als de afbeeldingen in je nieuwsbrief bij ontvangst nog niet zijn geladen.
  3. Wil je de afbeelding bewerken? We hebben daarvoor een speciale editor. Ga met je muis op de afbeelding in je nieuwsbrief staan en klik op de tekst die dan boven de afbeelding verschijnt: 'Afbeelding bewerken' of 'Bewerken'. Lees hier hoe je een afbeelding eenvoudig in ons programma kunt bewerken

Tekst met afbeelding

Per blok Tekst met afbeelding kun je één afbeelding toevoegen. Deze afbeelding komt altijd bovenaan het blok te staan, aan de linker- of rechterkant. Via de tab Tekst met afbeelding → Instellingen kun je bepalen of je de afbeelding links of rechts in het tekstvak geplaatst wil zien.
Middenin een tekst kun je niet direct een afbeelding plaatsen. Indirect kan dit wel, door verschillende tekstblokken met afbeelding onder elkaar zetten. Of door met kolommen te werken en hierin blokken tekst en afbeeldingen te slepen. Of je dit laatste moet doen, is aan jezelf. Een afbeelding middenin tekst komt nagenoeg nooit voor, ook niet in een krant of tijdschrift. Reden: lezers weten dan niet meer hoe ze moeten lezen.
In het blok Afbeelding kun je de afbeelding wat kleiner presenteren - níet over de volle breedte - door de binnenmarge van het vak aan te passen. Hiervoor ga je naar de tab Afbeelding → Vormgeving → Vak. De lengte/breedte-verhouding van jouw afbeelding blijft hierbij hetzelfde; als je die wil aanpassen, zul je dat buiten ons programma om moeten doen.
Tot slot, als je dat wil, kun je een bijschrift bij een afbeelding plaatsen. Hiertoe plaats je een tekstblok onder een afbeelding; bij de vormgeving van het tekstblok kun je de afstand tussen de tekst en afbeelding verkleinen.

Achtergrondafbeelding

Je kunt een achtergrondafbeelding toevoegen aan de buitenkant van je nieuwsbrief. Hiertoe klik je eerst op de buitenkant van de nieuwsbrief. Vervolgens ga je links op het beeldscherm naar de tab Blokken en algehele opmaak → Algehele opmaak > Buitenkant.
Wil je de achtergrondafbeelding ook in je andere blokken terugzien? Dan moet je de achtergrondkleur van het middendeel verwijderen. Hiervoor ga je naar de tab Blokken en algehele opmaak → Algehele opmaak → Middendeel. Naast het tussenkopje 'Achtergrondkleur' zie je de link 'Verwijder'. Klopt het dan nog niet? Vergewis je er dan van dat bij de afzonderlijke blokken (eerder door jou) geen achtergrondkleur is ingevoerd.
Bij gebruik van een achtergrondafbeelding is het verstandig ook een achtergrondkleur te kiezen. Afbeeldingen worden niet in elk e-mailprogramma direct geladen; in dat geval wordt eerst de achtergrondkleur zichtbaar.
Vanwege beperkingen van sommige e-mailprogramma's kan de plaats van een afbeelding niet worden 'vastgezet'. Om deze reden wordt de achtergrondafbeelding herhaald weergegeven.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op