Stap 3: Kies een sjabloon

In stap 3 bepaal je in welk sjabloon je de nieuwsbrief wilt opmaken.

Je kunt kiezen uit verschillende kant-en-klaar sjablonen die je bij gebruik van de drag & drop-editor qua structuur en vormgeving in stap 4 verder kunt aanpassen. 
  • De basissjablonen bevatten verschillende structuren voor een nieuwsbrief, de uitgewerkte sjablonen bevatten ook verschillende lettertypes, blokken en kleuren. 
  • Klik op de link 'Voorvertoning' (onder een sjabloon) om deze in een apart venster te bekijken.
Selecteer het sjabloon van jouw keuze en daarna op de knop ' Opslaan en naar stap 4'.

Waarom een sjabloon?

Met een sjabloon (ook wel template genoemd) leg je de structuur en de vormgeving van een nieuwsbrief vast. Een sjabloon voorkomt dat je elke nieuwsbrief opnieuw in jouw eigen huisstijl moet opmaken. Je kunt overwegen om voor verschillende soorten campagnes (types nieuwsbrieven) verschillende sjablonen voor te bereiden.

Sjabloon op maat?

Krijg je jouw sjabloon niet naar wens? Mis je inspiratie? Als je een betaald account hebt, kun je onze ontwerpers ook een sjabloon op maat voor je laten ontwikkelen. In jouw account vind je op de pagina Campagnes > Sjablonen > Drag & drop hierover meer informatie.
Heb je een sjabloon op maat laten ontwikkelen van het type Joe? Dan selecteer je in deze stap jouw eigen sjabloon op de betreffende pagina in het blokje 'Geïmporteerde sjablonen - voor speciale editor'.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op