Wat moet ik doen aan nep aanmeldingen?

Op internet zijn bots actief die zelfstandig zoeken naar formulieren op websites, en die vervolgens vullen met 'spam'; meestal informatie over een product.

Het aanmeldformulier voor uw nieuwsbrief kan hier ook het slachtoffer van worden. Dit merkt u aan een hele reeks vreemde aanmeldingen, vaak van (niet bestaande) @gmail.com of @yahoo.com adressen.
Dit probleem doet zich vrijwel alleen voor als u gebruik maakt van een eigen aanmeldformulier dat relaties via de API inschrijft, of van ons 'kale' html aanmeldformulier dat u zelf heeft vormgegeven. Onze andere formulieren (het ingebedde en het zelfstandige formulier) hebben we voorzien van een beveiliging tegen automatisch aanmelden.
Het eerste advies is dus om over te stappen naar een van deze formulieren. Mocht dat niet kunnen, dan kunt u uw formulier beschermen met een 'captcha'. Dit is een test die wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker.
De beste en makkelijkste captcha is op dit moment deze van Google. U kunt uw webbouwer vragen dit aan uw formulier toe te voegen.
Een andere (mogelijk tijdelijke) optie is uw lijst om te zetten naar 'double optin'. Hiermee moeten e-mailadressen eerst bevestigd worden voordat ze in uw lijst actieve relaties terecht komen. Hier leest u hoe u de double-optin kunt instellen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op