Hoe weet ik het resultaat van het importeren van een groot relatiebestand?

Het importeren van een Excel-bestand gebeurt in vier kleine stappen.
In de laatste stap, Stap 4, krijgt u het resultaat van uw import te zien: het aantal bestaande relaties waarvan relatiegegevens zijn aangepast en het aantal nieuwe relaties dat aan uw lijst is toegevoegd. In deze stap wordt ook aangegeven waarom gegevens van bepaalde rijen in uw Excel-bestand niet zijn toegevoegd.
U ontvangt hiervan ook een (bevestigings)mail. 
Van niet-geïmporteerde bestandsrijen (e-mailadressen) wordt aangegeven waarom deze niet in uw lijst zijn ingevoerd. Laposta onderscheidt vier redenen/categorieën:
a. E-mailadressen die al voorkwamen - als u nieuwe relaties wilt toevoegen
Laposta ontdubbelt bij het invoeren van relatiebestanden automatisch e-mailadressen. Adressen die al in uw lijst zijn opgenomen (actief, dan wel uitgeschreven (afgemeld) of opgeschoond (vanwege hard bounce)), worden niet geïmporteerd. Mailadressen die meerdere keren in uw bestand voorkomen, worden slechts één keer geïmporteerd. 
b. E-mailadressen die nieuw zijn - als u alleen gegevens van bestaande relaties wilt aanpassen
c. Bestandsrijen met geen of ongeldige e-mailadressen
Lege bestandsrijen en bestandsrijen zonder e-mailadres worden niet geïmporteerd in Laposta. Ongeldige e-mailadressen, bijvoorbeeld zonder apenstaartje (janzijnbedrijf.nl) of extensie (jan@zijnbedrijf) worden niet toegevoegd.
d. Bestandsrijen met role-based e-mailadressen

Role based e-mailadressen zijn e-mailadressen die in de praktijk niet door personen maar door systemen worden gebruikt.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op