Hoe weet ik het resultaat van het importeren van een groot relatiebestand?

Het importeren van een Excel-bestand gebeurt in vier kleine stappen.
In de laatste stap, Stap 4, krijg je het resultaat van jouw import te zien: het aantal bestaande relaties waarvan relatiegegevens zijn aangepast en het aantal nieuwe relaties dat aan jouw lijst is toegevoegd. In deze stap wordt ook aangegeven waarom gegevens van bepaalde rijen in jouw Excel-bestand niet zijn toegevoegd.
Je ontvangt hiervan ook een (bevestigings)mail. 
Van niet-geïmporteerde bestandsrijen (e-mailadressen) wordt aangegeven waarom deze niet in jouw lijst zijn ingevoerd. Laposta onderscheidt vier redenen/categorieën:
  1. E-mailadressen die al voorkwamen - als je nieuwe relaties wil toevoegen
    Laposta ontdubbelt bij het invoeren van relatiebestanden automatisch e-mailadressen. Adressen die al in jouw lijst zijn opgenomen (actief, dan wel uitgeschreven (afgemeld) of opgeschoond (vanwege hard bounce)), worden niet geïmporteerd. Mailadressen die meerdere keren in jouw bestand voorkomen, worden slechts één keer geïmporteerd. 
  2. E-mailadressen die nieuw zijn - als je alleen gegevens van bestaande relaties wil aanpassen.
  3. Bestandsrijen met geen of ongeldige e-mailadressen
    Lege bestandsrijen en bestandsrijen zonder e-mailadres worden niet geïmporteerd in Laposta. Ongeldige e-mailadressen, bijvoorbeeld zonder apenstaartje (janzijnbedrijf.nl) of extensie (jan@zijnbedrijf) worden niet toegevoegd.
  4. Bestandsrijen met role-based e-mailadressen
    Role based e-mailadressen zijn e-mailadressen die in de praktijk niet door personen maar door systemen worden gebruikt.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op