Waarom kan ik role based e-mailadressen niet automatisch importeren?

Role based adressen zijn e-mailadressen die niet zozeer aan mensen, maar aan functies of systemen zijn gekoppeld. Achter een role based e-mailadres zit vaak geen specifieke persoon, maar een groep personen of een hele afdeling. 
Laposta sluit een aantal role based e-mailadressen uit van automatische import omdat zij kunnen leiden tot meer bounces en/of spamklachten, Dat is slecht voor jouw verzendreputatie (deliverability) en die van andere gebruikers. 
Bij een bestand met veel role based e-mailadressen is de kans groter dat het bestand is aangekocht. Wettelijk mogen aangekochte bestanden niet worden gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven.
Niet alle role based e-mailadressen sluiten wij overigens uit van automatische import. Bepaalde role based e-mailadressen als info@, verkoop@ en webmaster@ zijn zo gangbaar geworden, dat hierachter vaak wel een specifieke persoon zit.
Voorbeelden van role-based e-mailadressen die Laposta wel uitsluit van automatische import zijn: admin@, sysadmin@, root@, security@, registrar@, abuse@, postmaster@, noc@ en compliance@.

Deze role bases e-mailadressen kunnen overigens wel via het aanmeldformulier worden toegevoegd. Ook kun je dit role based e-mailadres handmatig aan jouw lijst toevoegen als je zeker weet dat er een specifieke persoon achter zit.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op