Waarom kan ik role based e-mailadressen niet automatisch importeren?

Role based adressen zijn e-mailadressen die niet zozeer aan mensen, maar aan functies of systemen zijn gekoppeld. Achter een role based e-mailadres zit vaak geen specifieke persoon, maar een groep personen of een hele afdeling. 
Laposta sluit een aantal role based e-mailadressen uit van automatische import omdat zij kunnen leiden tot meer bounces en/of spamklachten, Dat is slecht voor uw verzendreputatie (deliverability) en die van andere gebruikers. 
Bij een bestand met veel role based e-mailadressen is de kans groter dat het bestand is aangekocht. Wettelijk mogen aangekochte bestanden niet worden gebruikt voor het versturen van nieuwsbrieven.
Niet alle role based e-mailadressen sluiten wij overigens uit van automatische import. Bepaalde role based e-mailadressen als info@, verkoop@ en webmaster@ zijn zo gangbaar geworden, dat hierachter vaak wel een specifieke persoon zit.
Voorbeelden van role-based e-mailadressen die Laposta wel uitsluit van automatisch import zijn: admin@, sysadmin@, root@, security@, registrar@, abuse@, postmaster@, noc@ en compliance@.

Deze role bases e-mailadressen kunnen overigens wel via het aanmeldformulier worden toegevoegd. Ook kunt u dit role based e-mailadres handmatig aan uw lijst toevoegen als u zeker weet dat er een specifieke persoon achter zit.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op