Opmaak en vormgeving van teksten

De weergave van tekst (lettertype, lettergrootte, regelafstand) is een belangrijk onderdeel van de vormgeving van je nieuwsbrief. In de drag & drop-editor heb je uitgebreide mogelijkheden om dit naar jouw wens vorm te geven. 

Begin bij de huisstijl

Aan de linkerkant van het scherm ga je naar Blokken en huisstijl (je krijgt dit te zien door naast de nieuwsbrief te klikken), en dan naar Huisstijl > Middendeel

Hier kun je aangeven wat de standaardinstellingen voor de tekst in alle blokken van jouw nieuwsbrief moeten zijn: de tekstkleur, het lettertype, de lettergrootte en -dikte, of de tekst cursief of normaal moet worden getoond, wat de regelafstand is en op welke manier de tekst uitgelijnd moet worden. Je bepaalt hier ook in welke kleur een tekst moet worden getoond waarachter je een link plaatst en of die link onderstreept moet zijn of niet. 

Let op: door naast de kop Huisstijl op het telefoon-icoontje te klikken kun je de vormgeving van de tekst bij de weergave op een mobiele telefoon apart instellen! 


Eventueel variatie per blok

Alle blokken worden nu getoond in de vastgelegde huisstijl. Maar soms wil je per blok variëren. Dat kan door het blok Tekst of Tekst met afbeelding aan te klikken en dan te kiezen voor Vormgeving. Daar kun je het lettertype, de lettergrootte, de regelafstand en meer aangeven, maar dan alleen voor dat blok. Je kunt dit doen voor de titel en voor de tekst. 

Vergeet ook hier niet de vormgeving voor de weergave in desktop én mobiel te bekijken en bepalen. Je kunt de vormgeving van dit blok ook bewaren om toe te passen op andere soortgelijke blokken

Accenten binnen een blok

Bij het invoeren van tekst zijn een aantal extra vormgevingsopties beschikbaar, om de tekst binnen een blok aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrondkleur geel maken om een woord op te laten vallen. Of een deel vet of cursief.

 Help! Ik heb het lettertype aangepast maar er gebeurt niets

Soms bevat de tekst zelf al opmaak. Selecteer de gehele tekst in de editor en klik op het knopje Opmaak verwijderen.
Je kunt dit controleren door op het knopje 'Broncode' te klikken.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op