Opmaak en vormgeving van teksten

De weergave van tekst (lettertype, lettergrootte, regelafstand) is een belangrijk onderdeel van de vormgeving van je nieuwsbrief. In de drag & drop-editor heb je uitgebreide mogelijkheden om dit naar jouw wens vorm te geven. 

Begin bij de huisstijl

Aan de linkerkant van het scherm ga je naar Blokken en huisstijl (je krijgt dit te zien door naast de nieuwsbrief te klikken), en dan naar Huisstijl > Middendeel. Hier kun je aangeven wat de standaardinstellingen voor alle blokken van jouw nieuwsbrief moeten zijn. Daarbij kun je ook de vormgeving specifiek aanpassen voor de weergave van je nieuwsbrief op desktop en de weergave op een mobiele telefoon. 

Eventueel variatie per blok

Alle blokken maken nu gebruik van de huisstijl. Maar soms wil je per blok variëren. Dat kan door het tekstblok aan te klikken en dan te kiezen voor Vormgeving. Daar kun je opnieuw het lettertype, de lettergrootte, de regelafstand en meer aangeven, maar dan alleen voor dat blok. Vergeet ook hier niet de vormgeving voor de weergave in desktop én mobiel te bekijken en bepalen.

Accenten binnen een blok

Bij het invoeren van tekst zijn een aantal extra vormgevingsopties beschikbaar, om de tekst binnen een blok aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrondkleur geel maken om een woord op te laten vallen. Of een deel vet of cursief.

Help! Ik heb het lettertype aangepast maar er gebeurt niets

Soms bevat de tekst zelf al opmaak. Selecteer de gehele tekst in de editor en klik op het knopje 'Opmaak verwijderen'.
Je kunt dit controleren door op het knopje 'Broncode' te klikken.

Wijziging per 24 januari 2022

Tot voor deze datum kon op deze plek ook de tekstgrootte, het lettertype en de uitlijning worden ingesteld. Het probleem daarmee was dat de extra code die hiervoor werd aangemaakt vaak voor problemen zorgde bij de weergave in verschillende e-mailprogramma's. De regelafstand kon bijvoorbeeld te klein worden, bij uitlijnen kon het lettertype verloren gaan en bij weergave op mobiele telefoons konden verschillen optreden in tekstgrootte. Veel van onze klanten kwamen dit tegen. Daarom hebben we besloten deze opties hier weg te halen en te verwijzen naar de hierboven genoemde methodes om de tekstweergave aan te passen.

Mocht je liever toch gebruik maken van deze opties, dan kunnen we die voor je activeren. Stuur daarvoor een mailtje naar de helpdesk.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op