Welke statistieken registreert Laposta van mijn nieuwsbrief?

Laposta registreert van elke nieuwsbrief een fors aantal gegevens. Alle gegevens worden gepresenteerd in fraaie en overzichtelijke taartdiagrammen, spreidingsgrafieken en tabellen.

Van elke nieuwsbrief registreert Laposta het aantal verzonden, geaccepteerde en geopende nieuwsbrieven. Ook legt Laposta vast hoe vaak er is geklikt in een nieuwsbrief (en op welke links precies) en hoeveel relaties zich hebben afgemeld. Deze gegevens zijn ook vervat in een acceptatie-, open-, klik- en afmeldratio.
  • Alle handelingen van jouw relaties die direct of indirect te maken hebben met het bekijken van jouw nieuwsbrief vind je terug onder Kijkcijfers. 
  • Alle handelingen die betrekking hebben op het klikken in jouw nieuwsbrief vind je terug onder Klikcijfers.
  • Van elke handeling, van het openen tot het bekijken van de webversie van jouw nieuwsbrief, krijg je in ons programma een spreidingsgrafiek. Bij deze grafiek staat het e-mailadres van elke relatie die deze handeling heeft verricht.
Er worden alleen statistieken bijgehouden van de gepersonaliseerde webversie (in de nieuwsbrief). Bij de algemene webversie(link) is dat niet het geval.
Het aantal klikken op een link in een nieuwsbrief vind je in de statistieken terug. Met dit rapport weet je hoe vaak jouw nieuwsbriefrelaties naar jouw website hebben doorgeklikt, jouw bestand(en) hebben bekeken of op een van jouw sociale media-buttons hebben geklikt. In Laposta is er ook een overlay van jouw nieuwsbrief.
Het aantal klikken op een mailto:-link kan Laposta overigens niet meten. Met een mailto:-link wordt een mailprogramma op de computer van jouw relatie geopend. Laposta zit daar niet tussen. (Gewone links kunnen we wel langs onze servers laten lopen, maar mailto:-links niet.)

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op