Waarom komen nieuwsbrieven bij Gmail binnen onder de tab Reclame?

Sinds najaar 2013 komen e-mails bij Gmail binnen onder verschillende tabs. Eén ervan is de tab Reclame (Promotions). 

Alle nieuwsbrieven, dus ook die van u, komen bij Gmail automatisch onder deze tab binnen. Wellicht zien uw relaties deze tab als map voor ongewenste reclame, wat feitelijk niet het geval is.
De precieze gronden waarop Gmail e-mails in een bepaalde tab onderbrengt, zijn onduidelijk.
Om te voorkomen dat uw nieuwsbrief door uw Gmail-relaties over het hoofd wordt gezien, kunt u uw Gmail-relaties vragen een kleine aanpassing in Gmail te maken als zij uw nieuwsbrief waarderen.
Uw Gmail-relaties kunt u drie opties voorleggen. Ten eerste kunt u vragen of uw Gmail-relaties uw nieuwsbrief willen verslepen van de tab Reclame naar de tab Primair (de persoonlijke inbox). Gmail vraagt dan of alle nieuwe e-mails met hetzelfde afzenderadres ook onder de tab Primair geplaatst moeten worden. Het gewenste antwoord hierop is natuurlijk: ja.
Ten tweede kunt u uw Gmail-relaties vragen interessante nieuwsbrieven te markeren met een ster. Nieuwsbrieven met een ster vermeldt Gmail niet alleen onder de tab Reclame, maar ook onder de tab Primair.
Ten derde kunt u vragen of uw Gmail-relaties de tab Reclame helemaal willen uitschakelen. Alle e-mails die automatisch binnenkwamen onder de tab Reclame, zullen dan in het vervolg onder de tab Primair worden ontvangen.
Het spreekt voor zich dat de eerste optie voor u het mooist is.
Binnen Laposta kunt u eenvoudig een aparte mailing aan Gmail-relaties doen door uw lijst(en) te  segmenteren.
Tot slot, Gmail toont bij uw nieuwsbrief ook dat deze via een derde partij (wij dus) is verzonden. Gmail vermeld dan 'via bounced.nl'. Dit doet Gmail standaard als je From:-domein niet gelijk is aan het domein waarmee de mail wordt verstuurd. Voor de waardering van uw relatie voor uw nieuwsbrief is dat niet erg. Dit geldt overigens voor alle nieuwsbrieven van elke leverancier (ESP).

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op