Waarom breekt Gmail mijn nieuwsbrief af?

Gmail breekt e-mails soms af. Onderaan uw nieuwsbrief komt dan een link te staan naar de volledige nieuwsbrief ('Hele bericht weergeven', of 'Message clipped' staat er dan). Dit kan zowel in de webversie van Gmail voorkomen als op de mobiele versies voor iPhone en Android.

De reden voor het afbreken is de grootte van de achterliggende code van de e-mail: het gebeurt als dit in totaal meer is dan ongeveer 115 kilobyte. (Het is goed te weten dat de grootte van de eventuele afbeeldingen hierbij niet van belang is.)
Het afbreken van de nieuwsbrief heeft ook tot gevolg dat het laatste blok, waarin mensen zich kunnen afmelden, niet zichtbaar is. In dit blok bevindt zich de code waarmee we meten of een nieuwsbrief is geopend. Ons programma kan hierdoor in dit soort gevallen een nieuwsbrief alleen als geopend registreren als uw relatie op de link klikt om de hele nieuwsbrief te bekijken.
Meestal zijn nieuwsbrieven die met onze drag & drop-editor zijn gemaakt kleiner dan 115 kB. Alle sjablonen die we aanbieden bijvoorbeeld blijven er ruimschoots onder. Maar als uw nieuwsbrief uit veel verschillende blokken bestaat, kan de achterliggende code deze grens overschrijden.
Wilt u weten hoe groot de nieuwsbrief is waaraan u op dit moment werkt? U vindt dit gegeven in Stap 5, onder het voorbeeld van de nieuwsbrief. Van reeds verzonden nieuwsbrieven kunt u dit bekijken door op de pagina Campagnes (in het Overzicht van campagnes) bij de betreffende nieuwsbrief op de link Bekijken te klikken. Helemaal onderaan ziet u de grootte van deze nieuwsbrief staan.
Het afbreken van een nieuwsbrief die groter is dan 115 kB is niet te voorkomen. Is uw nieuwsbrief groter dan 115 kB  en wilt u dat uw nieuwsbrief direct in zijn geheel te zien is in Gmail, dan heeft u maar één optie: u zult uw nieuwsbrief moeten inkorten. Daarbij kunt u rekening houden met de standaardgrootte van elk blok in uw nieuwsbrief.  Zie de tabel onderaan deze pagina.
U kunt ook - als alternatief - ervoor kiezen alleen uw Gmail-relaties een ingekorte versie toe te sturen. Hiertoe moet u een segment voor uw Gmail-relaties aanmaken. Alle overige relaties kunt u de uitgebreide versie toesturen.
Tot slot, waarom moeten (sommige) blokken uit zoveel code bestaan? Deze vraag is vooral voorstelbaar als u ervaring heeft met het maken van websites. Het antwoord is, dat e-mailprogramma's veel wispelturiger zijn dan webbrowsers; hierdoor zijn er veel extra trucs (lees: code) nodig om nieuwsbrieven in al deze programma's goed te laten weergeven.

Overzicht grootte blokken in nieuwsbrieven

Om een goede indruk te krijgen van de grootte van uw nieuwsbrief staan hieronder de blokken met hun grootte in kilobytes. Dit zijn de standaardblokken in uw nieuwsbrief; als u ze vult en aanpast is de grootte natuurlijk iets anders (maar niet veel).
Een lege nieuwsbrief start met 21,2 kB.
Blok Grootte (kB)
Tekst 3,8
Tekst met afbeelding 4,5
Titel 2,7
Scheidingslijn 2,6
Afbeelding 2,7
Filmpje 2,9
Knop 3,4
Volgen 10,5
Delen 15,3
Kolommen 0,3

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op