Horizontale lijnen in Outlook 2016 en 2019

Binnen de wereld van de e-mailmarketing is het een bekend gegeven dat de desktop versies van Microsoft Outlook bijzonder lastig zijn om mee te werken (het gaat om Outlook 2007/10/13/16/19).

Outlook gebruikt namelijk de module van Word om de e-mails weer te geven, en niet, zoals je zou verwachten, een webbrowser. Dit beperkt de mogelijkheden en zorgt ervoor dat er tientallen 'hacks' nodig zijn om de e-mails weer te geven zoals u ze ontwerpt in ons programma.
Een enkele keer is er een probleem waarvoor geen oplossing voorhanden is, en dit is daar één van. Het gaat om het verschijnen van horizontale lijnen in de kleur van de achtergrond. Deze lijnen verschijnen tussen blokken. Het kan er één zijn, het kunnen er ook meer zijn.
Op internet zijn meer mensen tegen dit probleem aangelopen. Op deze pagina reageert Microsoft en geeft het probleem toe, maar er wordt geen oplossing geboden. Hier is meer discussie te vinden.

Hoe kan ik de lijnen kwijtraken?

Op dit moment is er geen werkende oplossing die wij kunnen toepassen, maar wat in veel gevallen werkt is het toevoegen of verwijderen van tekst. Wat soms ook werkt is het aanpassen van de regelafstand. U kunt proberen hier en daar wat te wijzigen, en dan via een testmailtje kijken of het opgelost is.
Zodra er voor deze kwestie een oplossing beschikbaar komt zullen we die in ons programma verwerken. We hopen dat dit probleem zal verdwijnen in volgende updates van Outlook.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op