Authenticatie van je domeinen

Authenticatie geeft de ontvangende partij extra zekerheid over de afzender en de inhoud van een e-mail en daarmee extra reden om de mail te vertrouwen. Dit is goed voor de aflevering van je nieuwsbrieven ('deliverability').

Gebruikt jouw domein DMARC? Dan is authenticeren noodzakelijk, omdat anders veel van je nieuwsbrieven geweigerd zullen worden. Je krijgt hier vanzelf een melding van binnen ons programma (in Stap 1, 5 en 6 bij het maken van een campagne).

Wat moet ik instellen?

Onder Toegang & Abonnement → Instellingen → Authenticatie vind je je domein(en) en per domein twee regels die aan de DNS moeten worden toegevoegd. Dit kun je zelf doen, als je toegang hebt tot de instellingen van het domein. Anders kun je de regels naar je webbouwer of ICT afdeling sturen. 

Vergeet niet te activeren

Als de DNS records zijn toegevoegd, dan moet je dit nog even aangeven binnen Laposta. Dan doe je door op de 'Activeren' knop te klikken (onder Toegang & Abonnement → Instellingen → Authenticatie).

Je ziet alle benodigde handelingen ook in onze stap-voor-stap handleiding over authenticatie.

Technische achtergrond

Elke nieuwsbrief die via ons systeem verzonden wordt authenticeren we standaard met DKIM en SPF (zie de links hieronder voor meer uitleg hierover).
Omdat de nieuwsbrieven via ons systeem verzonden worden, heeft deze authenticatie betrekking op onze servers. Het is nuttig om dit verder in te stellen, zodat de mails niet meer van onze servers afkomstig lijken te komen. We passen dan het Return-Path aan naar jouw domein. Ook de DKIM handtekening heeft dan betrekking op jouw eigen domein.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op