Kan ik mijn nieuwsbrief vanaf een eigen IP-adres versturen?

Ja, bij grote aantallen nieuwsbrieven kan dit. 

Normaliter deel je een IP-adres met andere klanten van Laposta. Bij een groot aantal relaties kan het zinvol zijn voor het verzenden van je nieuwsbrieven een eigen IP-adres te gebruiken. Met aparte IP-adressen kun je een eigen verzendreputatie opbouwen.
Als via een IP-adres weinig nieuwsbrieven verzonden worden, dan is het volume te klein om een reputatie op te bouwen. De beoordeling blijft dan meestal 'neutraal', wat minder goed is dan de reputatie van de gedeelde IP-adressen van Laposta. We doen er namelijk veel voor alleen 'goede' e-mails te versturen en dat zien we terug in een zeer goede score. Vandaar dat het pas rond de 20.000 mails per maand zin heeft om een eigen IP-adres te gebruiken.
Overigens krijg je van ons altijd twee ip-adressen, die op verschillende machines zijn ondergebracht. Dit in verband met de beschikbaarheid.
De nieuwe IP-adressen zullen eerst door ons 'opgewarmd' worden. Dat wil zeggen dat ze enkele weken meedraaien in het grote cluster, zodat er bij ontvangende mailservers vertrouwen ontstaat.
De kosten van twee eigen IP-adressen zijn 100 euro per maand. Voor meer informatie kun je contact met onze helpdesk opnemen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op