Hoe snel wordt mijn nieuwsbrief verzonden?

Om de vele miljoenen e-mails die met ons systeem verzonden worden snel en betrouwbaar af te leveren hebben we een uitgebreid verzendcluster opgezet. Vanaf tientallen ip-adressen worden jouw nieuwsbrieven afgeleverd bij de ontvangende mailservers. We gebruiken hierbij versleuteling als de ontvangende server het ondersteunt (TLS) en signeren alle mails met behulp van DKIM.

Bij het afleveren van e-mails moeten we rekening houden met de wensen van de ontvangende mailservers. Deze ontvangende servers geven die wensen door tijdens het afleveren van de e-mails. Vrijwel altijd zijn er limieten in het aantal mails dat binnen een bepaalde tijd mag worden aangeboden, of het aantal verbindingen dat tegelijkertijd mag worden gemaakt. Om een goede aflevering ('deliverability') te verkrijgen is het belangrijk dat we ons aan deze aanwijzingen houden. Omdat de ontvangende mailservers per lijst variĆ«ren, varieert ook de snelheid van afleveren per campagne. 
Wat verder meespeelt is de belasting van onze eigen servers; als er een aantal grotere campagnes tegelijk verzonden worden kan dat de snelheid iets verlagen.
Gemiddeld kun je rekenen op een snelheid van rond de 400.000 e-mails per uur. Dit betekent dat een lijst met 20.000 relaties in ongeveer 3 minuten verzonden wordt.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op