Wat biedt Laposta meer dan MailChimp?

Ons programma wordt nogal eens vergeleken met of benoemd als alternatief voor MailChimp. 

Hier vind je een overzichtelijke vergelijking tussen Laposta en MailChimp: Nederlandse MailChimp?

Ten opzichte van MailChimp heeft Laposta een aantal plussen:

1. Tot 2000 relaties in gratis account

Je kunt Laposta gratis gebruiken als je niet meer dan 2000 relaties hebt. Daaraan kun je 12.000 nieuwsbrieven per maand versturen. Het importeren van relaties in Laposta is eenvoudig. Hier lees je hoe je relaties uit MailChimp in Laposta importeert.

2. Ontwikkeld in (het) Nederland(s)

Laposta is een Nederlandse onderneming en ons nieuwsbriefprogramma is in Nederland ontwikkeld. Dat biedt jou een aantal voordelen:

  • De interface is volledig in het Nederlands en jouw relaties krijgen alle meldingen (bijvoorbeeld bij het aan- of afmelden) in het Nederlands. Liever een andere taal waarin jouw relaties worden ondersteund? Geen probleem, het kan ook in het Frans, Duits, Engels en Spaans.
  • Met Laposta voldoe je aan de eisen van de AVG. Voor iedere gebruiker staat een verwerkersovereenkomst klaar, die gemakkelijk binnen ons programma getekend kan worden. Al onze servers staan in Nederland. Bovendien hebben we een ISO-27001 certificering.
  • Je krijgt ondersteuning van een Nederlandse klantenservice. Heb je een betaald account, dan kun je ook terecht bij onze (Nederlandse) telefonische helpdesk.

3. Zicht op jouw resultaten

Elk nieuwsbriefprogramma registreert hoeveel nieuwsbrieven worden geopend. Laposta is een van de weinige nieuwsbriefprogramma's ter wereld dat ook vastlegt of jouw nieuwsbrief is gelezen. En helemaal live: direct na het verzenden van een nieuwsbrief kun je in Laposta jouw statistieken live bekijken. Je ziet ze als het ware 'binnendruppelen'.

4. Gebruiksvriendelijk

Laposta staat bekend om zijn gebruikersgemak; intuïtief weten gebruikers goed hun weg te vinden. MailChimp is voor sommigen te complex.

5. Geavanceerde drag & drop-editor

Net als Mailchimp hebben wij een drag & drop-editor waarmee je gemakkelijk een mooie nieuwsbrief in elkaar zet, die meteen 'responsive' is en correct wordt vertoond in alle e-mailprogramma's. Wel vinden wij dat onze editor een aantal voordelen heeft boven die van MailChimp; zo is er meer vrijheid bij de opmaak/structuur van jouw nieuwsbrief en in het gebruik van webfonts. Op onze website kun je hierover meer lezen.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op