Hoe plaats ik bestanden in mijn nieuwsbrief?

Je kunt in Laposta allerlei soorten bestanden (Word, Excel, pdf) uploaden en via een link toegankelijk maken aan de ontvangers van je nieuwsbrief.

Een tekstlink maken naar een bestand

Om te beginnen moet er een tekstblok zijn waarin je de link naar het bestand wil plaatsen. Als je dat nog niet hebt, kun je dit toevoegen door het in jouw nieuwsbrief te slepen.

 • Klik in/op het tekstblok, zodat aan de linkerkant het vakje zichtbaar wordt waarin je de tekst kunt invoeren. Selecteer de tekst waarvan je een link wil maken en klik daarna op het paperclip-icoontje.
 • Klik (links op het beeldscherm) op de knop Nieuw bestand. Via de knop Bladeren kun je het gewenste bestand uploaden (met een maximum grootte van 12MB). Klik vervolgens op de knop Opslaan.
 • Selecteer nu het bestand dat je net hebt geüpload. Je ziet nu dat de door jou geselecteerde tekst een link is geworden.

Een link in een knop of button maken naar een bestand

Om een link in een button of knop naar een bestand te maken, moet je in ieder geval één bestand hebben geüpload. Dat kun je doen door een bestand te plaatsen in de Mediatheek (op de pagina Campagnes → Mediatheek → Bestanden).  
 • Om te beginnen moet er een blok Knop in je nieuwsbrief staan. Als je dat nog niet hebt, kun je dit toevoegen door het blok Knop in jouw nieuwsbrief te slepen.
 • Klik op de knop waarachter je de link wil plaatsen. Links in je beeldscherm zie je nu het menu Inhoud. Je kunt hier de tekst van de knop aanpassen en een link toevoegen. Klik onder het ketting-icoontje op 'Of link naar een bestand'. 
 • Selecteer het gewenste bestand en klik op Opslaan.
Je knop linkt nu naar jouw bestand. Dit bestand wordt door jouw relatie geopend in een nieuw venster.

Een link achter een afbeelding plaatsen naar een bestand

Momenteel werken we aan de mogelijkheid om een bestand via een afbeelding beschikbaar te maken, op dezelfde manier zoals je dat nu al bij een knop of button kunt doen.
Je kunt via een kleine omweg nu ook een afbeelding naar een bestand laten linken:
 • Ga naar de Mediatheek op de Pagina Campagnes → Mediatheek → Bestanden. 
 • Klik op Voeg een nieuw bestand toe en selecteer via Bladeren jouw bestand. Klik daarna op Opslaan. 
 • In het overzicht met alle door jou aangemaakte bestanden ga je met je muis op het gewenste bestand staan en klik je met je rechtermuisknop. Kopieer de link (in Chrome via Linkadres kopiëren en in Edge via Koppeling kopiëren).
 • Ga nu in de (drag & drop-)editor naar het blok Afbeelding of Tekst met afbeelding (en als dat blok nog niet in je nieuwsbrief stond, sleep het er dan in). 
 • Klik op de afbeelding, waarna links in je beeldscherm het submenu Inhoud wordt getoond. Plak achter het ketting-icoontje nu de link die je net in de Mediatheek hebt gekopieerd. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op