Hoe vind ik alle relaties die mijn nieuwsbrief niet geopend hebben?

Onder Resultaten vind je allerlei statistieken die betrekking hebben op jouw campagne. Maar niet alles is daar te vinden, bijvoorbeeld welke relaties je nieuwsbrief niet geopend hebben. Soms kan het nuttig zijn deze relaties nogmaals te benaderen.

Vooraf is het goed te beseffen dat ons programma niet altijd kan vaststellen of een nieuwsbrief gelezen is. Dit wordt namelijk gemeten met behulp van een onzichtbare afbeelding en als in het mailprogramma van de ontvanger het opvragen van afbeeldingen uitstaat, kan door ons niet worden geregistreerd dat de e-mail geopend is. Dit betekent dat onder de groep Relaties die jouw nieuwsbrief niet geopend hebben een aantal is dat jouw nieuwsbrief wel degelijk heeft gezien (maar dan zonder plaatjes). Meer informatie over de Openratio vind je hier.
Voor het opvragen van de relaties die jouw nieuwsbrief niet geopend hebben, kun je een segment aanmaken. Je gaat hiervoor naar Relaties (lijst aanklikken) → Segmenteren en maakt een nieuw segment aan. Je kiest nu een segment op basis van Campagneresultaten. Hier kun je in het dropdown-lijstje onder Openen een criterium selecteren: bijvoorbeeld alle relaties die jouw laatste nieuwsbrief niet geopend hebben, of alle relaties die nog nooit een nieuwsbrief geopend hebben.
Na het opslaan van het segment kun je de relaties die hieronder vallen bekijken (door op Bekijken te klikken in de lijst van Segmenten).
Je kunt het aangemaakte segment nu ook gebruiken in een volgende campagne. Stel dat je jouw laatste nieuwsbrief nogmaals aan dit segment wil versturen, dan kun je onder Campagnes een kopie maken van de campagne waar het om gaat en vervolgens in Stap 2 het net aangemaakte segment selecteren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op