Hoe vind ik alle relaties die mijn nieuwsbrief niet geopend hebben?

Onder Resultaten vindt u allerlei statistieken die betrekking hebben op uw campagne. Maar niet alles is er te vinden: welke relaties uw nieuwsbrief niet geopend hebben staat er bijvoorbeeld niet bij. Soms kan het nuttig zijn deze relaties nogmaals te benaderen.

Vooraf is het goed te beseffen dat ons programma niet altijd kan vaststellen of een nieuwsbrief gelezen is. Dit wordt namelijk gemeten met behulp van een onzichtbare afbeelding, en als in het mailprogramma van de ontvanger het opvragen van afbeeldingen uit staat, kan door ons niet worden geregistreerd dat de e-mail geopend is. Dit betekent dat er onder de groep relaties die uw nieuwsbrief niet geopend hebben een aantal is dat uw nieuwsbrief wel degelijk heeft gezien (maar dan zonder plaatjes). Meer informatie vindt u in de link naar de Openratio onderaan deze pagina.
Voor het opvragen van de relaties die uw nieuwsbrief niet geopend hebben kunt u een segment aanmaken. U gaat hiervoor naar Relaties (lijst aanklikken) → Segmenteren, en maakt een nieuw segment aan. U kiest een segment op basis van Campagneresultaten. Hier kunt u in het dropdown-lijstje onder Openen een criterium selecteren: bijvoorbeeld alle relaties die uw laatste nieuwsbrief niet geopend hebben, of alle relaties die nog nooit een nieuwsbrief geopend hebben.
Na het opslaan van het segment kunt u de relaties die hieronder vallen bekijken (door op Bekijken te klikken in de lijst van Segmenten).
U kunt het aangemaakte segment nu ook gebruiken in een volgende campagne. Stel dat u uw laatste nieuwsbrief nogmaals aan dit segment wilt versturen, dan kunt u onder Campagnes een kopie maken van de campagne waar het om gaat, en vervolgens in Stap 2 het net aangemaakte segment selecteren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op