Kunnen mijn relaties zien welke gegevens ik van hen importeer?

In iedere relatielijst en bij ieder veld kun je zelf aangeven welke velden zichtbaar zijn in een aanmeld- en wijzigingsformulier en wat relaties dus kunnen inzien en wijzigen. 

Onderaan jouw nieuwsbrief staat standaard een link naar het wijzigingsformulier, zodat relaties hun gegevens kunnen aanpassen. Welke velden een relatie kan zien, hangt af van de instellingen die jij hebt toegepast; als je een veld niet als 'verplicht' hebt aangemerkt, dan wordt dit veld standaard niet getoond in het wijzigingsformulier. Je kunt velden zichtbaar en onzichtbaar maken in het wijzigingsformulier, hier lees je hoe je dat doet. Je kunt ook de link naar het wijzigingsformulier (in de footer van jouw nieuwsbrief) verbergen.

Let op: voorkom dat jouw relaties gegevens van andere relaties kunnen zien! Dit kan alleen als je via de optie 'meerkeuzeveld, meerdere opties' gegevens importeert die hiervoor niet bedoeld zijn. Voorbeeld: je e-mailadressen óók importeert als een meerkeuzeveld, dan zijn alle e-mailadressen in dat meerkeuzeveld voor iedereen zichtbaar in het wijzigingsformulier. Er kan dan zelfs sprake zijn van een datalek. Als je hierover vragen hebt, neem dan even contact op met de helpdesk. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op