Kan ik interne links plaatsen in mijn nieuwsbrief, bijvoorbeeld voor een inhoudsopgave?

Als je een inhoudsopgave wil plaatsen in je nieuwsbrief, dan kun je in de drag & drop-editor daarvoor het blok Inhoud gebruiken.

Automatisch een inhoudsopgave genereren

Met het blok Inhoud plaats je automatisch een inhoudsopgave in je nieuwsbrief. Hierin worden automatisch alle titels geplaatst die je hebt ingevoerd in een Tekstblok en een Titelregel. Als je een titel niet wil tonen in de inhoudsopgave, dan ga je naar het blok waar die titel staat, ga je (links op het scherm) naar de tab Instellingen en selecteer je 'Verberg in inhoudsopgave'. 

Onder de tab Vormgeving bepaal je de opmaak van de tekst, het vak en de buitenkant voor de weergave op desktop en de weergave op mobiel. Daarnaast kun je aangeven of je de inhoudsopgave wil verbergen in de weergave op desktop en/of mobiel, of je de vormgeving wil kopiëren naar mogelijke andere (inhoudelijk identieke) inhoudsblokken en of je de opmaak wil gebruiken als standaard voor nieuwe knoppen die je plaatst..

Tip: met een sjabloon op maat (type Joe) kun je ook automatisch een inhoudsopgave (laten) genereren en plaatsen in je nieuwsbrief.

Interne links (ankers) plaatsen

Wil je zelf aan de slag om interne links in je nieuwsbrief te plaatsen? Dat kan, maar dan moet je wel in de broncode van een tekstblok werken. Je gaat dan zogeheten ankerlinks maken. Daarbij moet je een stukje tekst aanwijzen als anker (de plek waar je naar wil verwijzen, bijvoorbeeld de titel van je nieuwsbrief) en moet je vervolgens een link maken naar dat anker (bijvoorbeeld met de tekst 'naar top').

Zo plaats je een anker in een alinea of blok:

  • Klik op het tekstblok en klik daarna op het knopje ‘Broncode’. 
  • Voeg deze code in: <a name="top"></a>. Een voorbeeld hiervan zie je op de afbeelding hieronder.
  • Voor elk tekstblok moet de naam uniek zijn. Bijvoorbeeld artikel-1, artikel-2 of top.

Zo maak je een link naar een tekst of blok:

  • Je selecteert de tekst die moet linken naar het betreffende onderdeel, bijvoorbeeld de laatste zin in een artikel.
  • Klik op het link-knopje (icoon van een ketting) en plaats als link:
    #top

Tip: wil je dat een link niet wordt onderstreept? Ga dan naar het tabje ‘Vormgeving’ en selecteer de tab ‘Tekst’; hier kun je het onderstrepen uitschakelen.

Hier vind je meer informatie over het maken van interne links (ankerlinks)

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op