Hoe gaat het maken van een sjabloon op maat?

Hieronder lees je wat je ongeveer kunt verwachten als je we een sjabloon van het type Joe op maat maken.

Eerste fase: ontwerp

Doorlooptijd: ongeveer twee weken (ook afhankelijk van de termijn waarbinnen we feedback ontvangen).

Als je hebt aangegeven een sjabloon op maat te willen, dan neemt een van onze ontwerpers contact met je op. Het is de bedoeling eerst een indruk te krijgen van jullie wensen rond het uiterlijk van de nieuwsbrief. Je kunt hierbij denken aan:

  • Een huisstijl. Is er een huisstijl handboek?
  • De website. Moet de stijl van de website gevolgd worden? Denk aan lettertypes, kleurgebruik, terugkerende elementen;
  • Zijn er voorbeelden van andere nieuwsbrieven die jullie mooi vinden, of die onderdelen bevatten die aanspreken?
  • Welke blokken zouden jullie willen gebruiken in de nieuwsbrieven? Denk aan blokken voor tekst, afbeeldingen, video, agenda items, blokken met meerdere kolommen, etc.
  • Wat zijn de vaste elementen? Denk aan een logo in de header, contactgegevens in de footer, social media kanalen;
  • Alle overige wensen waarmee we rekening moeten houden.

Aan de hand van deze informatie maken onze ontwerpers een voorstel. Dit ontvang je per mail. We horen graag jullie feedback. Vaak is het een eind in de richting, maar er zijn altijd wel wat opmerkingen of vragen. Die verwerken we, waarna we een nieuw voorstel voorleggen. En zo gaat het verder tot het helemaal naar tevredenheid is.

Tweede fase: bouwen

Doorlooptijd: twee weken.

Het sjabloon bestaan alleen nog als afbeelding, en moet nog in code omgezet worden. Dat moet met de hand gebeuren. Als dat gedaan is zetten we het klaar in jullie account, met een testcampagne om het meteen uit te kunnen proberen. Als er vragen zijn over de werking van het sjabloon dan kun je die uiteraard stellen.

Derde fase: ingebruikname en daarna

Bij het maken en versturen van de eerste nieuwsbrieven komt er soms nog iets naar boven. Een blok dat eigenlijk mist, kleuren die wat anders moeten, een aanpassing in de footer. Dat soort wijzigingen is geen probleem en brengt geen extra kosten met zich mee. Mocht het om uitgebreide wijzigingen gaan, of is er veel tijd verstreken, dan kan het zijn dat we daarvoor wel uren in rekening brengen. We zullen dat altijd eerst aangeven.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op